Lemágneseződhet a tévé a médiaboxtól?
Képcsöves tévém van és UPC médiaboxom.
Elég sokat van bekapcsolva a tévé és egy idő után rendszeresen zöldül a kép. Minden szín megvan, csak valahogy zöldes hátterűek a filmek (érdekes módon ez csatorna-függő is). A boxot minden éjszaka teljesen kikapcsolom és most már a tévét is. Indításkor még jó, egy-két óra múlva elkezdenek idétlenek lenni a színek.
A tévém Samsung, tizen egy-két éves, eddig hibátlanul működött, ha nem muszáj, nem szeretném lecserélni LCD-re, de ez a jelenség már zavaró, állandóan piszkálgatnom kell a kábeleket (scart), hátha a csatlakozás gyenge, próbálom állítgatni a színeket.
Egy hifi van még az állványon, de az mindig is ott volt, a hangszórók viszont messzebbre vannak téve.
Azért gyanakszom a boxra, mert mióta odakerült, a digitális óra is siet (csak a box és a tévé bekapcsolása után).
A boxot mégis hová tehetném, ha nem a tévé alá?
Vagy mégis a tévém képcsöve döglődhet? Most kikapcsoltam pár percre, utána jók lettek a színek.
Kétlem, hogy erről lenne szó.
Szerintem nagyon öreg az a tévé, már veszélyesnek számít, fel is robbanhat. A mi régi samsung tv-nk nagy s*ggú, 10 éves készülék akkorát durrant, hogy hugom majdnem szívrohamot kapott.
A TV minden kikapcsoláskor "utolsó lehetelével" (felhasználva a készülékbren lévő maradék energiát) lemágnesezi magát.
Ugye hogy jó induláskor? (Mert lemágneseződött).
Kísérletképpem tedd a boxot minél távolabb a TV-től.
Ha érdemben tudod távolítani, a hatást is látni fögöd.
Sajnos, a csatlakozók hossza korlátozottá teszi a box távolabbi elhelyezését (scart, modem, RCA-k, van ott minden egy kupacban), de megpróbálom, köszi.
Azt azért nem hinném, hogy a tévém csak úgy szétdurranna, mert életveszélyes.. Ez egy síkképernyős, keskeny képcsöves példány, ha nem is fiatal, de nem is egy őskövület. Ennél öregebb készülékeim is voltak már életemben és nem volt semmi bajuk, úgyhogy azért én még nem temetném.
Ez a tévé hibája, nem a box okozza, nem is felmágneseződés.
Lehet oka egy melegedésre rosszul működő alkatrész, vagy a képcső is.
(A lemágnesezés egyébként bekapcsoláskor történik, nem kikapcsoláskor. )
Nos, mára már szinte nézhetetlen lett a képernyő, annyira zöldült. Próbaképp bedobtam egy DVD-t és a boxot kikapcsoltam. Végignéztem egy filmet és kifogástalan volt a kép.
Tehát nem a tévékészülékem hibás, úgy tűnik, a scart csatlakozás gyenge.
Tekintve, hogy a tévén nincs sem HDMI, sem AUX kimenet (hangnak pedig a hifit használom), ezért scart-RCA átalakító van az elsődleges scartba dugva, ami így elég ingatag, főleg, hogy a kábelt húzza le a saját súlya. Most minden csatlakozást átdugdostam és megpróbáltam stabilabbá tenni, ezután visszakapcsoltam a boxot. Per pill hibátlan a kép és a hang is rendben van (ott is volt időnként zúgás, ami a scart mozgatásával változott).
Új tévét egy darabig nincs módomban venni, de ha tényleg csak ennyi a probléma, akkor egyelőre megnyugodtam.
Köszi, azt már próbáltam, de a boxot az RGB-be dugva rémes volt a kép, plusz azt is, hogy a scart-rca-t dugom a boxba a tévé helyett (tekintve, hogy a hangot úgysem a tévéről nyerem, hanem a boxról és az megy át a hifire), de úgy meg nagyon halk volt a hang és még zúgott is.
Tegnap végül is így jó lett, de talán veszek egy rövidebb scart kábelt, hogy ne tekeregjen és húzza le a súlya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!