Hogy kössem össze a hifimet PC-vel vagy tévével, ha nincs AUX bemenete a hifinek?
ha nincs a hifi-n aux bemenet, az egyetlen megoldás amit el tudok képzelni az egy FM transmitter, számítógéphez létezik olyan, ami USB csatlakozóról kapja az áramot, valamint van rajta egy jack csatlakozó amit a hangkártya kimenetébe kell csatlakoztatni és FM sávszélességben közvetíti a jelet, tehát a hifid rádió részével tudod fogni. Gyakorlatban nem tudom hogy mennyire működik, főleg tv-vel, de nem drága dolog, sokat nem bukhatsz rajta.
A kazetta adapterrek szerinted nem jók?
Olvastam mind a két fajtáról rosszakat.
De nekem csak magyar oldalról lenne jó.
Ilyen minőségrontó kavarásokba én nem mennék bele, inkább belső átalakítással oldanám meg, de belátható, hogy az viszont nem mindenkinek megy.
Esetleg, ami talán még laikus számára sem bonyolult, hogy a belsejében találsz elvileg egy csatlakozókábelt, ami a lemezjátszóból megy a forrásválasztóhoz.
Azt kihúzod a lemezjátszóból, vagy elvágod, bal-jobb bemenetre rákötsz egy csatlakozót, hátlapra rögzíted és kész.
Csak így már nem tudod használni a lemezjátszót.
Természetesen egyéb variációk is elképzelhetők.
Előzőt természetesen úgy értettem, hogy kristály, illetve kerámia hangszedőt feltételezve (utóbbi elvileg), mert azok jelszintje illeszkedik nagyjából a vonalkimenethez.
Vagy a magnót kellene kiiktatni stb.
Én nem merek így hozzá nyúlni, és szoktam még használni lemezjátszóját is.
Más módszert nem ismersz?
Jack-re kötöm az egyik kábelt a PC-be jack-be vagy a mikrofonba másik kábel végét?
Nem értem, 27 ezerért vettem a Tescoban régen, és a ilyen drágán adták, hogy még egy AUX bemenetet se képesek voltak rá tenni.
Még kiskoromba a szüleimtől kaptam egy ilyen Elta hifit: [link] nagyon szeretem nagyon jó hangja volt, de erre se voltak képesek AUX bemenetet tenni.
Miért nem tettek sok hifire AUX bemenetet szerinted?
Spórolás is, meg koncepció is, ezek még a Hifi névre sem méltók, nem céljuk ilyen igények kiszolgálása.
PC hátán kellene inkább a vonalkimenetet használni.
Előlapon fejhallgató-kimenet van, ami lehet erősített is.
De ha a mikrofon egyáltalán megfordult a fejedben (ami nem kimenet), akkor tényleg nem javaslom a belenyúlást, mert ahhoz ilyen alapfogalmakkal is tisztában kellene lenni, meg egyebekkel is.
Van egy ilyen hifim: [link] erre hogyhogy tettek AUX-t?
22 ezerbe került csak jól hiszem, de azért jobb hangja van a Millenium hifimnek.
Honnan tudod van lemezjátszója és kazetta részei?
Fateromnak ilyen hifije van: ITT st541.
Erre már tettek AUX-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!