Mélyládáknál mitjelent az hogy 35hz-re vagy 40hz-re hangolva?
A kérdésemből kivehető, hogy nem értem még annyira a cuccokhoz. Egyébként első nyomóm lesz.
HA tudnám akkor nem tettem volna föl a kérdést ezért kezdőknek nem kell ennyire belemélyítve elmagyarázni.(tudom nem tudtad kivenni a kérdésemből)De tényleg a szándék a fontos úgyhogy köszönöm neked is utolsó az első választ! Valószínő más frekvencián mozgunk! NEm kell a további kommentháború ha nem muszály. Király vagy nincs mit tenni :D
A www.hobbielektronika.hu oldalon vannak olyan témák (nem is egy), ahol erről beszélgetnek, és érdekes módon ott is összetűzés alakul ki a hozzászólók között. :-)
Hogy ez miért van, nem tudom. Én nem értek a dologhoz, de ha jól tudom, erre (hangláda méretezés) vannak szimulációs szoftverek, ergo ez nem kéne hitvita legyen, hanem össze lehet hasonlítani az A-t a B-vel. Mégis össze-összeugranak dolgokon. :-)
Csak talán félreértesz valamit, ez nem szakmai összetűzés volt. Egyszerűen csak arcátlanságnak találtam, hogy a kérdező lefikázta a válaszom azáltal, hogy "túlbonyolításnak" nevezte (#2).
Ráadásul, amikor ezt szóvá tettem, utána is csak arra törekedett, hogy tovább sértegessen, de azt már mondjuk bicskanyitogató módon.
Szerintem pedig ennek nem ez a módja.
Két mondat megértése valakinek bonyolult, akkor inkább maradjon csendben vagy kérdezzen rá és segítek. De ne a másikat sértegesse, csak mert ő nem ért valamit.
Jó, rendben. Bevallom, nem olvastam el alaposan sorban az üzeneteket, csak a fura párhuzamon akadt meg a szemem. :-)
Amúgy a téma nagyon érdekes, tervezek vele foglalkozni, csak időm kevés van. Úgy értve tartom érdekesnek az egészet, hogy már eleve az erősítőtől (legyen pl. az egy épített erősítő) elindul a dolog, hogy milyen tartományokban hogy fog szólni, ehhez milyen hangláda szükséges. Mondjuk ennél a topiknál maradva: milyen alkatrészekből építenél egy erősítőt, hogy erőteljes (kellően hangos), megfelelő frekvenciájú mély hangokat kapj, és ehhez milyen hangszórót kell tenni milyen (mekkora és milyen kialakítású) ládába. És mindezt először papíron (szimulációs szoftverben) átgondolva, legyártva, hangolva, és -mondjuk- méréssel ellenőrizve. :-) Nagyon klassz, ha valaki tud ilyet! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!