Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mélyládáknál mitjelent az...

Mélyládáknál mitjelent az hogy 35hz-re vagy 40hz-re hangolva?

Figyelt kérdés
2018. aug. 30. 15:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Hát azt, ami oda van írva.

A mély hangszóró frekvencia átvitele, ahogy megyünk lefelé, egyre romlik (csökken a hangerő), de ez azért nagyjából egyenletesen esik.

Ezt javítandó, "dobozba" helyezve, meg lehet csinálni, hogy 35Hz-en (figyeled hogy írtam helyesen?) jobb (hangosabb) lesz, mint hangolás nélkül.

De!

Kiemelés (hangolás) nélkül egy viszonylag egyenletesen eső hangerőt kapok.

35 Hz-en kiemelve nyerek, de utána (alatta) igencsak összevissza kiemeléses-vágásos lesz az átvitel.

Én nem szeretek így belenyúlni az átvitelbe.

Kell egy nagy doboz (méretezve), mindenféle bűvészkedés nélkül.

2018. aug. 30. 16:19
 2/14 anonim ***** válasza:

Rezonancia-frekvenciára történő hangolás lényegében az akusztikus (doboz) és elektromos (hangváltó) paraméterek módosításával.

De a rezonancia nem olyan jó, túlzott kiemeléssel, illetve egyéb kellemetlenségekkel járhat.

2018. aug. 30. 16:34
 3/14 anonim ***** válasza:
vannak olyanok, akik nem igazán a hangminőségre mennek, hanem hangerőre/hangnyomásra és versenyre járnak az általuk épített autós hangrendszerrel, általában ők szokták behangolni a ládát egy bizonyos frekvenciára, számításba veszik azt is, hogy maga az autó milyen frekvencián rezonál leginkább, illetve azt is, hogy a hangszóró milyen frekvencián szólal meg a leghangosabban, ezeket figyelembe véve behangolják a ládát a megfelelő frekvenciára és így elérik a lehető legnagyobb hangerőt.
2018. aug. 30. 19:54
 4/14 A kérdező kommentje:
Az utolsó válasza volt a legérthetőbb a többi túlbonyolítás volt köszönöm!
2018. aug. 31. 09:33
 5/14 anonim ***** válasza:

Én kérek elnézést, hogy túlbonyolítottam(?) a másodikat (vagy csak te nem bírtad felfogni?), de mindegy, nem ez a lényeg.

Az illem és intelligencia attól még úgy diktálta volna, hogy megköszönd mások fáradozását! Hogy valaki időt pazarolt rád!

Tovább megyek, még megköszönni sem kötelező, legtöbben nem azért írunk ide. Fórumokon amúgy sem elvárás a köszönet, nincs abból semmi gond.

Az viszont már a pofátlanság netovábbja, amikor valaki köszönet helyett még tetvészkedik is. De ez ilyen dolog: intelligencia. Ezzel mindent elmondtam.

2018. aug. 31. 12:57
 6/14 A kérdező kommentje:
Nem tudom mit nem tudsz elfogadni azon hogy a 3 dik válaszoló irta a legérthetőbben. Menj el önértékelési tréningekre vagy olvasd a bibliát. Nem kell túlbonyolítani itt semmit.Itt az a lényeg, hogy megértse a kérdező a kérdését én a 3 dik válaszolóban találtam meg leginkább. Ennyi. El kell fogadni. Attól még hogy nem a tiédet találtam annak attól még értékes ember vagy ugyan úgy mint bárki más. Ha már intelligenciánál tartunk szeritem intelligensebb vagyok nálad.Ja a kioktatást szerintem kerüld mert sok konfliktust fogsz szerezni vele a jövőben.
2018. aug. 31. 17:47
 7/14 anonim ***** válasza:

Vagy direkt kiforgatod ki a szavaim, vagy fel sem fogod, intelligencia hiányában.

Egy szóval sem állítottam, hogy problémám lenne azzal, amiket fantáziálsz itt össze-vissza.

Fórumokon máskor is előfordul, hogy valaki nem ért meg egy választ, de attól még nem szoktak ilyen fikázóan megnyilvánulni. Legalábbis a tisztelettudóbbak. Persze, bunkók is akadhatnak időnként, mint bárhol máshol az életben.

2018. aug. 31. 18:11
 8/14 anonim ***** válasza:
Vagyis "direkt forgatod ki..." (Szerkesztési hiba).
2018. aug. 31. 18:14
 9/14 A kérdező kommentje:

Semmiképpen nem akartam bántó lenni ha az voltam akkor bocsánat!

További szép estét!

2018. aug. 31. 18:48
 10/14 anonim ***** válasza:

"Nem tudom mit nem tudsz elfogadni azon hogy a 3 dik válaszoló irta a legérthetőbben."

A kérdésedből nem derült ki, a Te érthetőségi szinted!

Én azt is leírtam (a hangosság növekedésén túl, mert úgy látszik csak azt érted), hogy mi a hátránya.

Én még további információval és magyarázattal (na, ez úgy látszik tök felesleges volt) szolgáltam a kiemeléssel kapcsolatban, annak hátrányait is megvilágítva.

Ennyit a TE hozzáállásodról.

Na szép estét!

2018. aug. 31. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!