Miért nincs kép és hang HDMI kábelen keresztül? Tudna segíteni valami hozzáértő?
Nem nézlek bénának, de van, hogy a legegyszerűbb dolog marad ki:
Átállítottad a tv-t, hogy a HDMI-ről vegye az adást? Nem biztos, hogy automatikusan átáll.
Szerinted miért találtam el a Samsungot?
Mert szerviztapasztalataim alapján ezeknél valószínűbb, hogy áram alatti dugdosás miatt elpusztult a HDMI-bemenet.
– A HDMI-kábelben külön érpár van a DDC-info számára, illetve ezen közlekednek még a titkosítási kulcsok is DRM-átvitel esetén.
– 4 érpár van az adatátvitelre, illetve ebből egy az órajel (az érpárakon nem külön megy a jel, hanem csak a sávszélesség bővítése okán van 3 érpár, de azokon egy digitális adatfolyamba tömörítve megy a kép és hang.)
Ha például a DDC-infó kapcsolata létrejön, akkor van felismerés, de nincs átvitel, ha hibás valamely másik érpár bemenete. Esetleg lehetséges részleges átvitel is, butított sávszélességen. Ilyenkor állhat elő az a fura helyzet is, hogy rendesen látjuk a UPC-box menüjét (alacsony felbontású összetevő), de sötét a háttér, nincs kép.
Igazából ezt két készülékkel is megcsinálta, tehát nem az a gond. Közben lefuttattam egy UPC Mediabox "Műszaki tesztet", és ott gondot jelzett. Valami gond van a kapcsolattal, ami nem hat ki a csatornákra, de gondot okozhat felvételnél, vagy videotárnál. Na, ez gond, mivel akkor az elosztóm a rossz. 4 felé kellene leállnom a házban, de hogy oldjam meg legjobban?
1 Connect box
2 TV (kábeles)
1 Mediabox (ehhez tartozik HD TV)
Ha jól rémlik, ezt írtad:
"SCART-al továbbra is működik, most azon nézzük a TV-t."
Most akkor miről is beszélünk?
Még szép, de nem arra írtam. Ha a SCART-kimeneten jönnek az adók, akkor mit variálsz az antennakábelezéssel? Semmi köze a HDMI-kapcsolat működéséhez.
Másképp fogalmazva: ha probléma lenne a vétellel, az egyformán nyilvánulna meg a SCART és HDMI kimeneten egyaránt.
Annyi, hogy nem zárható ki még a box HDMI-kimenetének hibája sem, bár olyat én még nem láttam (a bemenetek szoktak inkább elszállni), de attól még akármi lehetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!