Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért nincs kép és hang HDMI...

Miért nincs kép és hang HDMI kábelen keresztül? Tudna segíteni valami hozzáértő?

Figyelt kérdés
Adott egy UPC HD Mediabox, és egy HD TV. Eddig minden rendben volt. Lakás átalakítás miatt ideiglenesen egy régi TV-vel lett összekötve SCART kábellel, és úgy ment. Mindeközben a padlásra felkerült egy 4-es elosztó, mivel 4 helyre kell leállnia a koax kábelnek, így a 2-eseket megszüntettem, amiből volt 3 darab. Ez az elosztó 5-2400mhz-es, műholdas, de azt mondták, a kábeles is beletartozik, működik vele. Minden működött is vele, internet, és TV is. De amikor oda került a sor, hogy visszakerült a HD TV, akkor a HDMI kábelen keresztül egyszerűen nem volt se kép, se hang, de azt sem írta, hogy "Nincs jel", csak fekete képet mutat, úgyhogy vesz valamit, de mégse. Egyszerűen nem értem. Még nem volt olyan problémám, amit ne oldottam volna meg, de ez nem jó így. Most kellene valami hozzáértő. SCART-al továbbra is működik, most azon nézzük a TV-t. Nem tudom, hogy az új elosztó okozza, vagy a régi TV valami képfelbontást elnyomott. Ez esetben nem tudom, mit csináljak, mert a mediabox már újra lett indítva, resetelve és hasonlók. Holnap megpróbálom visszahelyezni a régi elosztókat, amiből van 3 darab, ahogy említettem, és mindegyik 2-es, tehát a 3 darab 4 felé oszt ugyanúgy.

2018. aug. 24. 21:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

De azt leírtad ennél a kérdésnél is, szerinted kétszer sem vettem észre? Nem, én csak kétszer is szándékosan ignoráltam, mert nincs jelentősége, ebben az esetben. De még írtad is:

"ami nem hat ki a csatornákra"

Azt próbáld megérteni, hogy teljesen mindegy, az antennakábelt nyugodtan ki is húzhatod. De a HDMI-kimeneten akkor is megjelenik a box menüje, EPG stb., normális esetben.

Mégis hogyan gondoltad, elmegy a jel a kábelből (ilyen üzemzavar bármikor lehetséges), akkor a HDMI-kábeles felhasználó TV-je töksötét lesz?

Nem lesz töksötét, a UPC-menü ugyanúgy játszik / látszik.

2018. aug. 24. 23:33
 12/14 A kérdező kommentje:
Pff, tényleg. Ha ki van húzva a kábel, vagy ha vihar után elmegy, akkor tényleg azt írja, hogy nincs jel. Ez gáz helyzet akkor. Mit csináljak most?
2018. aug. 24. 23:40
 13/14 A kérdező kommentje:

De egyébként függetlenül ettől a problémától, amúgy is szeretném átcserélni az elosztókat, mert ha a padláson marad a 4-es, akkor két kábel egy csövön kell, hogy jöjjön, és nem fér bele, úgyhogy lent kell kettészedni a TV-nek és a modemnek.

Annyit meg tudnál mondani, hogy mit jelent az, hogy "-110-120-130db RFI" és mi az a "tap-06". Ezeket hogyan tudnék úgy játszani, hogy a legjobb jelet kapjam mindenhol?

2018. aug. 24. 23:49
 14/14 anonim ***** válasza:

Rádiófrekvenciás interferencia elnyomása -120 dB például. Minél nagyobb érték, annál jobb minőségre utal.

-6 dB TAP (leágazó), ez megy a kábelmodem irányába (leágazik) 6 db jelcsillapítás mellett, míg a főágon (TV irányába) minimális csillapítással igyekszik továbbítani a jelet.

HDMI-kapcsolat hibájára visszatérve, mennyire jellemző, ahogy tévútra tudnak menni laikusok.

Ilyen esetben a szokásos eljárás, hogy keresztpróbákkal igyekszünk behatárolni a hiba helyét: másik TV, másik jelforrás, másik kábel is akár.

Másik TV-t próbáltál ugyan, amiből téves következtetést vontál le és nem a jó irányba mentél tovább. Majd azért kíváncsi lennék, hogy áram alatti HDMI-dugdosással sikerült kipurcantani két TV-t is, vagy jobb esetben csak a box kimenete hibás, amit lecserél a UPC.

2018. aug. 25. 08:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!