Hogyan is van az RC autók távirányítója, és vevője?
Figyelt kérdés
Van egy régebbi elektromos RC-autóm, aminek nem jó a távirányítója. Ugye ebben van egy kristály, ami 40mhz-es, ugyanígy a kocsiban is van egy 40mhz-es. Nézegettem távirányítókat, de ahogy néztem egyiknek sem lehet kivenni a kristályát, hanem fixen benne van, meg a vevőből se lehet. Akkor mondom nézek használtan, de egy csomó használtnak lehet cserélni a kristályát, de mégis rá van írva hogy pl 27mhz. De ez csak kristály függő, szóval akkor miért van ráírva? Vagy 27-esel működik? Szóval akkor a lényegi kérdés, hogy egy táv-ba amire 27mhz van ráírva, rakhatok-e bele 40mhz kristályt? Amúgy a kocsi vevőjére is 40mhz-van írva, mégis lehet benne kristályt cserélni.2018. aug. 16. 17:27
2/2 Ypszilon1980 válasza:
Ha kivehető, akkor ugyanolyat kell belerakni és elektronikai boltokban lehet venni, nem kell ehhez megvenni egy másik távot.
De nem tudom honnan gondolod, hogy a kristály rossz benne?
40Mhz helyett nem jó a 27Mhz, se fordítva.
Na meg a jelkódolás se mindegy, szóval másik távot hiába veszel olyat, amiben a kristály ugyanolyan, max. ha pont arra a típusú autóra jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!