Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Bekapcsolás után nem egyből...

Bekapcsolás után nem egyből pár perc után elkezd sípolnib a bios a gépemben, kép az van de a sípolás nem tudom mitől lehet! Kikapcsoltam ennyit csináltam vele. Szerintetek mi lehet?

Figyelt kérdés
2018. júl. 2. 11:23
 1/9 anonim ***** válasza:

Award BIOS

Manapság talán a legnépszerűbb BIOS a gyártók közt. A hibakódjai nem bonyolultak, ha lehet, akkor inkább megpróbál a képernyőn keresztül tájékoztatást adni a hibáról.

1 rövid sípszó: minden rendben.

1 hosszú sípszó: memóriahiba. - Az első memóriabankban talált hibát a rendszer. Ha szerencsénk van, akkor csak nem érintkezik tökéletesen a modul. Rosszabb esetben az egyik chip hibás a modulon, de az alaplap hibája is okozhatja.

1 hosszú 2 rövid sípszó, 1 hosszú 3 rövid sípszó: videokártya hiba - A BIOS nem tudja elérni a videokártyát. Elképzelhető, hogy a kártya nem csatlakozik megfelelően a slot-ba, rosszabb esetben a memóriája hibás. Esetleg alaplapi hiba is okozhatja, de nem ez a jellemző.

Folyamatos sípolás: memória vagy videokártya probléma - A legjellemzőbb a memóriahiba ebben az esetben. Tipikusan akkor fordul elő, ha a rendszer nem talál memóriát. Lehet, hogy az egyetlen modul meghibásodott vagy nincs a helyén, vagy nincs elegendő mennyiségű modul beszerelve. (pl. csak egy db 32 bites modul egy Pentium 1-es gépben) Az alaplap hibája ritkán okoz ilyen hibaüzenetet, de természetesen előfordulhat.

2018. júl. 2. 11:27
 2/9 A kérdező kommentje:
Tegnap takarítottam ki... egy két kábelt ki is húztam a hülye fejemmel (nem értek hozzá) pedig ahogy volt vissza is dugtam őket!
2018. júl. 2. 11:37
 3/9 anonim ***** válasza:
memóriahiba. annak nincs kábele. Pattintsd ki a helyéből, az érintkezőit dörgöld át ( papírzsepival) majd óvatosan vissza a helyére
2018. júl. 2. 11:57
 4/9 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy nem értem melyik részére gondolsz :D

Ez az óra elem cucc?

2018. júl. 2. 12:21
 5/9 anonim ***** válasza:
Írd be a googliba, hogy memória, RAM. Aztán olyant keress
2018. júl. 2. 13:45
 6/9 anonim ***** válasza:

[link]

Valami ilyesmi

2018. júl. 2. 13:47
 7/9 anonim ***** válasza:
Pont nem látszik...
2018. júl. 2. 13:48
 8/9 anonim ***** válasza:
2018. júl. 2. 13:50
 9/9 A kérdező kommentje:
Már meg van oldva! A hűtőnek a csavarai nem voltak rendesen becsavarva, majdnem le is égett a gép! Csak új hűtő kellett.
2018. júl. 21. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!