Tudnátok segíteni autohifi terén?
jelenleg egy dld dl 12 800/1600W-os nyomó van benne de szeretnék egy minőségibbet, nem baj a kisebb.
milyen nyomót ajánlotok, illetve erősítőt? monoblock lenne a legjobb.
Ilyenkor illene egy jó akksi? most 55ah-s van benne de mikor felnyomom a hangerőt a lámpa villózdik :D akkor már egy kondi is kelle nem?
A nyomó maradt mert 25 centis volt szimpatikus, erősítőnek vettem egy 2 csatis erősítőt 400W rms hidalva 4 ohm-on.
Mac Titanium Pro 2.0
ha minőségről beszélünk akkor nehéz így választani nyomót,illetve érzékenység sem lényeges.
nagyon sok mindent ismernünk kellene esélyes választáshoz,pl a teljes hifi rendszert,magát az autót hogy mégis milyen,meg mekkora karosszériába kell zenélnie,valamint hogy milyen láda típussal szeretnéd,zárt,reflex vagy bandpass.
bár utóbbit minőség terén abszolút nem szokás használni,leg lineárisabb a zárt láda bár én ennek lennére is reflexeket kedveltem jobban.
A lényeg hogy rutin kell hogy olyan nyomót vegyél ami bele is illik hangtekintetébe a rendszerbe és szépen kiegészíti a többi hangszóróval a zenét.
az hogy villog a lámpa baj,de kondi nem feltétlen kell és a kondi tekintve hogy nem termel áramot így nem is jelent a problémára megoldást.
lámpa villogás nem feltétlen aksi gond,vagy generátor probléma.
lehet csak pár sarut kell megtisztítani mert nincs jó kontakt,ez lehet generátortól jövő vagy aksi teste.
nézd át mindet,a kábelezés nagyon fontos,meg a megfelelő keresztmetszetű kábel és jó saruk.
a kondira vissza térve.
csak drága kondi a jó kondi,de lényegében az is egy fogyasztó hiszen van önkisülése.
a kondi előnye annyi hogy közel lehet helyezni az erősítőhöz és kisebb a belső ellenállása is mint egy kasinak.
tehát az erősítő könnyebben vesz fel belőle áramot mint a kocsi elejében lévő aksiból.
aksi vásárláskor pedig hifiseknek fontos szempont az indító áram,minél nagyobb annál jobb.
A minőségi cuccra úgy értettem, hogy DLDnél legyen jobb.
Gladen(audio system)eléggé bejött mert nem dobálóznak kamu wattokal, és szerkezetileg is egyben van, nem csak aláraktak valami kosarat az ''jó az úgy,, .
Mindenképp reflexet szeretnék, mivel leginkább hip-hop-ot hallgatok abból is inkább a külföldit, a jó mélyre menőseket. sarukat néztem azok jól csatlakoznak, valószínű új akksi kell majd. kábelek is rendben vannak vastagsága szerintem bőven elég 250-300W rmsre amin maxium használni fogom.
midegy megvettem mar, de akkor nem ertem miert csinalnak ilyet:
nyilvan ezt nem rockzenere es tuc tuc ra terveztek.
nagyon sok félét gyártanak,sőt van 16-os is.
de sok helyen elvérzik,szűkebb stílusban használható.
illetve vannak kisebb nyomók hangnyomásra is,csak éppen nem egy darabot építenek be belőle,de egy falban nagyobb membrán felületet érnek el sok kisebbel mint pár nagyobbal.
na meg frekiznek vele nem zenélnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!