Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » 130W tulajdonképpen hány watt?

130W tulajdonképpen hány watt?

Figyelt kérdés
Mennyi az átvalto szám? Vagy hogy van ez? Kinéztem a szobámba a tévémhez egy hangprojektort és ugy van felcimkezve arukereson hogy RMS teljesítmény 130W. A tévém 2x20w teljesitmenyu és hogy akkor ez a 130 mennyjnem felel meg?

#teljesítmény #Watt #Tv hangprojektor
2018. ápr. 30. 22:09
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

"130W tulajdonképpen hány watt?"

A W a watt jele.

"ugy van felcimkezve arukereson hogy RMS teljesítmény 130W"

Ez általában azt jelenti, hogy a hangprojektorra ráadnak egy bizoonyos frekvenciájú - általában 1 kHz színuszjel - mérőjelet, és addig növelik az erejét, amíg az el nem ér egy bizonyos torzítási szintet. Ennek a jelnek a négyzetes középértékét ( [link] ) veszik.

A hangprojektor illetve a TV típusának ismerete nélkül persze nem lehet pontos meghatározást adni.

2018. ápr. 30. 22:54
 2/4 anonim ***** válasza:
130watt az tulajdonképpen 130watt. Az rms ''teljesítmény'', az-az folyamatos átlag teljesítmény elméletben azt határozza meg, hogy az erősítő egy folyamatos szinusz jelet erősítve hosszú időn át, átlagosan hány wattot képes leadni, viszont valójában úgy kell tekinteni rá, hogy ez az erősítő maximális teljesítménye. Tehát a te esetedben a 130w RMS (w=watt) azt jelenti, hogy a hangprojektorba beépített erősítő 130w leadására képes anélkül, hogy torzítaná a jelet, vagy esetleg meghibásodna. A tv hangszóróit pedig nem értem, hogy jönnek ide.
2018. máj. 1. 07:40
 3/4 A kérdező kommentje:
Így mostmar kezd vilagossa válni a dolog, a tv hangszororoja teljesítményét csak azért irtam le mert attol féltem hogy kb a kettő ugyan ugy fog szólni és akkor fölöslegesen nem vennék egy hangprojektort. Köszi a válaszokat!:)
2018. máj. 1. 15:09
 4/4 anonim ***** válasza:
A hangerő nem csak teljesítményfüggő, de a beépített tv hangszórónál biztos jobban fog szólni.
2018. máj. 1. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!