100 Watt sub kimenetelű erősítőhöz, melyik mélysugárzót ajánlanátok a kettő közül, amikből választanék. YAMAHA YST-SW012 / 100 Watt vagy, JAMO SUB 210 / 200 Watt?
Figyelt kérdés
2018. márc. 21. 16:15
1/4 anonim válasza:
Semmiképpen sem a 100-as. Az az optimális ha a hangszórónak még van 50% tartalék.
2/4 Osynho válasza:
Ezek aktív ládák, így nem egészen értem a kérdést.
Egyébként azzal nem értek egyet, hogy a hangszórónak 50%-kal nagyobb terhelhetőségűnek kell lennie, mint az erősítő. Alulméretezett erősítővel is könnyen ki lehet nyírni egy hangszórót.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget.
Nagy nehezen választottam, és a jamo 200 Wattos mellett döntöttem, annak ellenére, hogy 50‰-al többe kerül. Remélem bevállik.
2018. márc. 21. 18:55
4/4 anonim válasza:
Aktív subnál tök mindegy, hogy milyen erősítőd van 😃 amúgy baromság sokkal erősebb hangszórót venni, mint erősítőt, nekem pl az erősítőm 2x többet tud, mint a hangfalaim, így nem kell annyira feltekernem, hogy az erősítő zaja hallható legyen. Tudni kell bánni a hangerő potival, ennyi a titok, de ha nem vagy biztos magadban, az is elég, ha a hangfalak kb 20w-al erősebbek az erősítőnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!