Mi lehet a baja az erősítőmnek?
Először is, tudom, hogy ezt így nem lehet megállapítani, de hátha valaki le tudja szűkíteni pár lehetséges okra, hogy miért csinálja az erősítőm a következőt.
Szóval egy vintage Pioneer erősítőről van szó, komoly darab, stúdió erősítőket megalázóan jó hangja van... viszont mostanában elkezdett olyan dolgokat csinálni, hogy egy váratlan pillanatban mindenféle előjel és különösebb ok nélkül elhallgat az egyik oldal, rendszerint a jobb, de előfordult már a ballal is. Igaz, nem olyan régóta használom, mostanában fedeztem fel ezt a hibát, ez a lényeg. Nem hallom a relét kattanni, tehát nem hiszem, hogy hangfalvédelem kapcsol be. Viszont ha kikapcsolom, kihúzom az áramból, visszadugom és bekapcsolom, működik rendesen ideig-óráig. Előző erősítőmnél is észrevettem fura dolgokat, például néha csak úgy elkezdett zúgni, volt hogy halkan, volt, hogy hangosan. Lehetséges, hogy valami földelési hiba van a rendszerben/hálózatban és ez miatt kapcsol be valami védelem az erősítőben? Esetleg valaki járt már így erősítővel? Tudom, az a legbiztosabb ha elviszem szerelőhöz, de gondoltam előbb megpróbálok érdeklődni, hogy megéri-e javíttatni, vagy olyan jellegű hiba amit már nem is lehet...
Nem földelés-hiba. Az előerősítőnél lehet valami gond. A búgásból itélve a zavarszűrésnél van hiba ("üzemi" hőmérsékletre melegedés közben jön elő, így akár egy elengedett forrasztás is okozhat ilyen tünetet).
Nem úszod meg a szervízt, de nem is lesz vészes összeg a javítása (Sokkal olcsóbb, mint egy hasonló kaliberü erősítőt venni a boltban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!