Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mi lehet a baja az erősítőmnek?

Mi lehet a baja az erősítőmnek?

Figyelt kérdés

Először is, tudom, hogy ezt így nem lehet megállapítani, de hátha valaki le tudja szűkíteni pár lehetséges okra, hogy miért csinálja az erősítőm a következőt.

Szóval egy vintage Pioneer erősítőről van szó, komoly darab, stúdió erősítőket megalázóan jó hangja van... viszont mostanában elkezdett olyan dolgokat csinálni, hogy egy váratlan pillanatban mindenféle előjel és különösebb ok nélkül elhallgat az egyik oldal, rendszerint a jobb, de előfordult már a ballal is. Igaz, nem olyan régóta használom, mostanában fedeztem fel ezt a hibát, ez a lényeg. Nem hallom a relét kattanni, tehát nem hiszem, hogy hangfalvédelem kapcsol be. Viszont ha kikapcsolom, kihúzom az áramból, visszadugom és bekapcsolom, működik rendesen ideig-óráig. Előző erősítőmnél is észrevettem fura dolgokat, például néha csak úgy elkezdett zúgni, volt hogy halkan, volt, hogy hangosan. Lehetséges, hogy valami földelési hiba van a rendszerben/hálózatban és ez miatt kapcsol be valami védelem az erősítőben? Esetleg valaki járt már így erősítővel? Tudom, az a legbiztosabb ha elviszem szerelőhöz, de gondoltam előbb megpróbálok érdeklődni, hogy megéri-e javíttatni, vagy olyan jellegű hiba amit már nem is lehet...

2018. márc. 31. 11:57
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem földelés-hiba. Az előerősítőnél lehet valami gond. A búgásból itélve a zavarszűrésnél van hiba ("üzemi" hőmérsékletre melegedés közben jön elő, így akár egy elengedett forrasztás is okozhat ilyen tünetet).

Nem úszod meg a szervízt, de nem is lesz vészes összeg a javítása (Sokkal olcsóbb, mint egy hasonló kaliberü erősítőt venni a boltban).

2018. márc. 31. 14:36
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. A jelenleg szóban forgó erősítőnél nincs búgás, meg semmi egyéb zaj, max hangerőn lehet egy minimális sistergést hallani a hangszórókból, de csak ha nem szól zene, és tényleg annyira minimális, hogy max ilyen fél méteres távolságból hallani. Gondoltam, hogy a szervízt nem úszom meg, én semmiképp nem akartam belenyúlni, mert kb annyira értek az elektronikához, hogy ki tudok cserélni egy lámpakapcsolót :) a lényeg, hogy valószínűleg javítható és nem kell kukába dobnom, ez az ami fontos nekem. Kár lenne érte, nagyon jó erősítő és ilyet már nem valószínű, hogy találnék.
2018. márc. 31. 16:57
 3/4 anonim ***** válasza:
Értettem, hogy 2 erősítőről volt szó, de ezek a jelenségek mindkettőnél lehetnek ilyen meghibásodástoktól. Bocs, ha kicsit félreérthetően fogalmaztam.
2018. márc. 31. 18:06
 4/4 A kérdező kommentje:
Világos. Semmi probléma :)
2018. márc. 31. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!