Mnelyik operációs rendszer a legjobb a laptopomra?
HP Elitebook 6930p
Főbb tulajdonságok:
Kijelző mérete: 14,1" WXGA LCD
Processzor: Intel Core 2 Duo P8400 2.26GHz x 2!!
Memória: 2GB DDR3
Winchester: 120 GB
Videókártya: Intel GMA 4500MHD
Linux kizárva!
Az megemlíthetted volna még, hogy mire szeretnéd használni. Mivel nem tetted feltételezem, hogy mindennapi használatra.
Egy 32 bites Win 10 el nem lőhetsz mellé!
Ha pedig meggondolnád magad a linuxon gondolkodj el! Régi, vagy gyengébb eszközökön jól jöhet egy olyan rendszer, ami nem zabálja meg az erőforrásokat! Van linuxból is felhasználóbarát!
a linux nem jó, használhatatlan amiket szeretnék letölteni nem lehet. Most vettem a laptopot és elsőnek szembesülök a linux op. rendszerrel, szerintem nagyon gagyi. Jobb lenne ennél a win.7 win.8 win. 10 is csak az a kérdés melyik a tutti amit elbír. Nekem mindenkép win. kell.
Most a win 10 32 bit biztos a specifikációk alapján? És hol lenne érdemes feltelepítettni nem túl drága áron a 23. kerület közelében?
De ha még is maradna a linux -a wise care 365-höz hasonló programot illetve jó vírusirtót írnátok?
És hogy hol tölthetem le ( firefox ) ? esetleg
Nekem a wise care bejött tisztít lemeztöredettmentesít nem tudom isemeritek-e?
frissiteni lehet
és tisztítani? vagy nem kellenek ezek csak használni kell és ennyi?
A Linux nem Windows.
Általában nem külön telepítőt - pláne nem Windowsosat - kell letölteni egyes programokhoz, hanem:
* vagy a beépített csomagkezelőből telepítheted a kívánt programot
* vagy van külön letölthető, bináris futtatható változata, amit csak letöltesz, kicsomagolsz, végrehajtási jogot adsz neki és futtatod
* vagy elérhető a forráskódja, amit le kell fordítanod - de ez csak ha nagyon elszánt vagy
Érdemes valamilyen elterjedtebb disztribúciót választani, mert:
* könnyebben kapsz hozzá segítséget
* frissebb szoftverek érhetőek el hozzá
ilyesmi disztribúciók:
* Linux Mint (XFCE felülettel)
* xUbuntu (Ubuntu XFCE felülettel)
* Lubuntu (Ubuntu LXDE felülettel)
* Debian (XFCE vagy LXDE felülettel)
Vírusirtó általában nem kell hozzá - sokall kevesebb vírus érhető el Linuxra - de van hozzá ( [link] ).
Rendszerkarbantartó program sem kell, ha többnyire a csomagkezelőt használod.
Firefox alapból beépítetten van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!