Milyen erősítőt vegyek?

Figyelt kérdés

Van egy 10W-os, 8 Ohm-os jó minőségű hangfalam. Ehhez milyen erősítő jó?

(konrét erősítőt linkeljetek kérlek)

2018. márc. 26. 22:16
 1/7 anonim ***** válasza:

"Van egy 10W-os, 8 Ohm-os jó minőségű hangfalam"

Ez milyen - gyártó, típus - hangfal? Egy darab hangfal, vagy hangfal-pár?

Mennyi pénzt szánsz rá, és milyen felhasználásra szánnád (teljesen mindegy, csak legyen rajta egy vonalbemenet oszt' kész; vagy hordozható legyen; vagy - vájtfülű audiofilként - legyen csöves; stb...)?

2018. márc. 26. 22:38
 2/7 anonim ***** válasza:

Elfogtam egy üzenetet:

"Szia!

2db Boston Acoustics DSi 460 asom van. (Ez falba építhető, de én ládába építve kaptam)

És ezen kívül 2db Boston Acoustics P442.

Mind két rendszert külön-külön szeretném használni, nem kell hordozhatónak lennie.

Úgytudom ez egy jó márka, szóval nem szeretnék szar erősítőt, de a gatyám ne menjen rá. Te ismered ezt a márkát? Mi a véleményed róla?"

Megkerestem mind a kettő kézikönyvét:

* [link]

* [link]

szóval ezek nem 10 W-osak, hanem 15-150 illetve 10-125 W-tal terhelhetőek - kérdés az, hogy ez RMS vagy PMPO teljesítmény.

Mivel a két rendszert külön-külön akarod használni (miért? milyen céllal használnád? egy a nappaliba a TV-hez, egy a dolgozószobába a számítógéphez?), két erősítő kell. A specifikációk alapján bármilyen 8 Ohmos impedanciát elviselő, max. 120 W-os hifi erősítő megteszi. A fő kérdés, hogy mennyit szánsz rá.

2018. márc. 27. 00:27
 3/7 A kérdező kommentje:
30-50 ezer Ft.
2018. márc. 27. 12:17
 4/7 anonim ***** válasza:

Még egy privát üzenet:

"Tudnál akkor javasolni valamilyen erősítőt? 30-50 ezer forint körül.

Esetleg olyan erősítő is érdekelne, ami mind a 4 hangszórót tudná kezelni, és később egy centerrel meg egy subwooferrel ki tudnám bővíteni! Hálás köszönet!"

Ha mind a négyet egyszerre szeretnéd használni - majd azt kibővíteni - akkor valamilyen házimozi-erősítővel érdemes szemezgetni. Újonnan sajnos drágák,

[link]

de talán használtan lehet találni érdekes darabokat:

[link]

2018. márc. 28. 15:22
 5/7 A kérdező kommentje:
2018. márc. 28. 23:56
 6/7 anonim ***** válasza:

Kérdező ne szomoríts el ilyesmikkel...

1. Ez egy fórum, nem egy privát csetszoba.

2. A citált BTK 223. §-a így szól:

"223. § (1) Aki a foglalkozásánál vagy közmegbízatásánál fogva tudomására jutott magántitkot alapos ok nélkül felfedi, vétség miatt elzárással büntetendő."

Egyrészt a fórumban való válaszadás nem foglalkozás és nem közmegbízatás.

Másrészt a privát üzenetben semmilyen magántitok (neved, címed, telefonszámod,...) nem hangzott el, csak olyan, ami a kérdés megválaszolása szempontjából lényeges (itt a fórumon naponta hangzanak el különböző eszközökhöz adott költségkeret tekintetében kellékjavaslatokra irányuló kérdések) - éppen ezért másoltam ki.

2018. márc. 29. 00:26
 7/7 anonim ***** válasza:
...így próbáljon meg segíteni az ember 😂
2018. márc. 29. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!