Megnövelem a televízióm élettartamát ha áramtalanítom amikor pár napot nem használom vagy maradjon standby állapotban?
Ismertem olyat akinek elromlott a tévé és attól romlott el, hogy mindig áramtalanította, amikor nem használta.
Elektronikához értő elmondta neki, hogy milyen alkatrész fog kimenni, ha mindig teljesen áramtalanítja, tényleg ez be is következett.
Teljesen mindegy.
Ha villámlik, akkor kihúzhatod, de egyébként felesleges.
Ez is már többször felmerült és mindig megoszlanak a vélemények. Szerintem nyáron ajánlatos kihúzni, hiszen pillanatok alatt jöhet egy vihar villámlásokkal. Én nyáron kicsit mániákusan áramtalanítok mindent, amit lehet, a sok villámlás miatt.
Egyébként meg próbáld ésszerűen csinálni, tehát ha 1 napig nem használod ne áramtalanítsd, de ha kb tudod, hogy most 4 napig nem lesz használva, húzd ki.
Találd meg a középutat, ami a legnehezebb. Vigyázz rá, de mértékkel, a televízió van érted, és nem fordítva.
"Én ismertem olyat, aki rendszeresen vizet ivott és meghalt. Nyilván attól."
Halálos tények a vízről: :)
Amit nem használunk, azt kapcsoljuk ki (áramtalanítással).
Ha ésszerűen csinálja az ember (ahogy azt a többiek le is írták) nem okoz semmilyen problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!