Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mi baja lehet a szamitogepemne...

Mi baja lehet a szamitogepemnek? Tobbi lent

Figyelt kérdés

Van egy szamitogepem :

⏺3Gb Ddr 2 Ram

⏺Geforce Gts 250 512Mb

⏺Dual Core 2,7Ghz

Az a helyzet allt elo,hogy ugy gondoltam falra szerelem az egeszet (tehat gephaz nelkul)

Mindig magam szerelgettem,modositgattam de sosem volt semmi problema.

Most viszont valamiert nincs kep.

Bekapcsol,hangja van ,de kepet nem ad.

Gondoltam arra,hogy lehet valami a videokartyaval ezert az alaplapira is megprobaltam radugni de ugy sem jo..

Proci megy.

Videokartya megy (legalabbis a hutoventilator biztosan)

Merevlemezek is mennek (lehet hallani+melegszik)

Szoval mi lehet a baj?

2018. febr. 27. 00:12
1 2
 1/19 anonim válasza:
Másik monitorral próbáltad?
2018. febr. 27. 04:46
 2/19 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy a monitor/hdmi/dvi... kábel megszakadt, vagy a monitorodnál a csatlakozó kontakthibás lett, vagy a monitor elektronikája hibásodott meg....

Próbáld ki másik kábellel, ha továbbra sincs kép, akkor a monitorodnál lesz valami gond.

2018. febr. 27. 08:36
 3/19 A kérdező kommentje:

Igen,probaltam masik monitorral..

Alapjaraton Hdmivel vannak osszekotve a videokartyaval viszont most probaltam Vga kabellel az alaplapi csatlakozval is ,de az sem volt jobb

2018. febr. 27. 10:22
 4/19 anonim ***** válasza:

A vinyó működik? villognak/világitanak a ledek a gépen (ha be lettek kötve)? Eléred interneten keresztül (Pl Teamviewerrel)a gépet?

Mivel a gépet falra szerelve használod, ház nélkül, Lehet, hogy valami elmozdult, megpattant egy forrasztás a csatlakozásnál. Ez is okozhat olyan tünetet, hogy látszólag múködik a videókártya mert kap tápellátást, de a hibás adatszál/ak miatt nem tudja a képjelet elküldeni, vagy nem is kapja meg , így nem tud képet sem generálni.

Az alaplapi videókártyát nem kapcsoltad ki a biosban? van olyan bios, amiben kikapcsolható, így nincs is használatban.

Mivel a gépen nem látod, hogy mit csinálsz, ezért ajánlom, hogy a biost védő elemet emeld ki a gépből ( kis idő elteltével helyezd vissza), vagy jumperrel/gombbal reseteld a biost (alaplapfüggő). Ez visszaállítja az alaplapot alapbeállításokra, az alaplapi videókártyát is visszakapcsolja. Ekkor dugd rá a kábelt, és indítsd el a gépet. Ha még mindig nincs kép.... alaplapi hiba, szervíz.

2018. febr. 27. 10:51
 5/19 A kérdező kommentje:

Visszaraktam hazba,igy sem jo.

Megprobaltam atpakolni minden egy masik alaplapra ,igy sem ad kepet.

2018. febr. 27. 11:38
 6/19 A kérdező kommentje:
Nem lehet ,hogy valami megis a vinchesterrel van?
2018. febr. 27. 11:43
 7/19 anonim ***** válasza:

Nem vagyok a gépednél, én nem látom és nem hallom, hogy milyen hangokat ad ki, illetőleg melyik részei kattognak villognak, esetleg rosszfelé is mozognak.....

Leírtam, hogy tudod behatárolni a hibát. Megtetted, vagy csak visszapakoltál mindent a gépbe?

Amennyiben az alaplapon kontakt-hiba van, és te felelőtlenül pakolgatod-nyomogatod bele az alkatrészeket, az eddigi hibát még növelhetted is.

Kérdeztelek téged:"A vinyó működik? villognak/világitanak a ledek a gépen (ha be lettek kötve)?"

erre nem adsz választ, inkább visszakérdezel:

"Nem lehet ,hogy valami megis a vinchesterrel van?"

Van kopogó hang a winyó felől? ha igen, gyors adatmentés és kuka.

A tanácsom a következő:

Vidd el szervízbe inkább, mert a végén még nagyobb galibát is okozol a gépnek, mint most van....

Egy lehetséges okot még elmondok ( bar ez esik meg a legritkábban ):

Lehetséges, hogy a tápegységed valamiért túláramot engedett át a kábeleken (hirtelen áram.löket lehetett, és az elektronika védelem nem volt elégséges), és ez valamit/valamiket elcseszett a gépben.

2018. febr. 27. 11:56
 8/19 A kérdező kommentje:

Vilagit a vinyo ledje.

Atpakoltam masik alaplapra ,nem lehet mindketto rossz.

Tettem be masik vinyot azzal sincs kep.

Tettem masik tapot azzal sincs.

Processzort is csereltem,azzal sincs.

Ramokat is kivettem ,raktam bele masikat,ugysincs.

Hdmi kabel 3napos ,nemhiszem h rossz lenne,de probaltam Vga val is.

2018. febr. 27. 12:06
 9/19 anonim ***** válasza:

Köszönöm :-)

Gyakorlatilag összeraktál egy másik gépet, de kép akkor sincs:

Egy kérdésem még van: a biost alapra állítottad és kipróbáltad az alaplapi videókártyával is?

Amennyiben a válasz igen, akkor mostani monitort szervizelni kell....

Egy hdmi-s tévétek nincs közelben? azt is tudod monitorként használni.

További jó bütykölést kívánok.

2018. febr. 27. 12:19
 10/19 A kérdező kommentje:

Mivel nincs kep nemnagyon tudok allitgatni..

Annyi meg ,hogy amikor bekapcsol (ha mukodik) akkor csippan egyet a gep miutan kiirta az alaplap nevet/tipusat.

Na most ez a csippanas nincs.

Tv-monitort hasznalok ,az is szinte uj .

Hdmi vel es Vgaval is probaltam

2018. febr. 27. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!