Milyen hangcuccot vegyek a keverőpultomhoz?
(Előző vagyok)
Most látom mennyi a budget, 50ezerért vehetsz jó stúdió fejest, inkább azt ajánlom ha csak annyit tudsz rászánni
Otthonra egy bevált hifi sztereó erősítő, hozzá két szép hangfalat.
Érdemes a 80-90-es évekbeliekkel barátkozni s a pioneer vonal, mint SA540, A103, A403...csak ne "mos" félét, gyérek hangban.
Falban meg bármely...keresgélj..
Vegyes felhasználásra marhaság csics vackokat venni, ami túlárazott-javíthatatlan is...
Hifit nem ajánlom a te esetedben.
A stúdiómonitorokat úgy tervezik, hogy minél lineárisabban szóljanak, tehát minél valósághűbb hangot adjanak vissza, ellentétben a hifi rendszerekkel, ahol bizonyos frekvenciák ki vannak emelve, hogy minél ''szebben'' szóljon, vagy legalábbis annak illúzióját keltse. Viszont ha mégis érdekel a hifi, szerencsés esetben ráfuthatsz ''olcsón'', használtan komolyabb hifi cuccokra, ami alkalmas lehet stúdió célokra, erősítőnek pl egy vintage Pioneer A70, ha esetleg lesz akkora szerencséd, 30-40e körül találhatsz, hangládákra viszont gyűjts össze legalább 130-140ezret, és szintén a használt árúk között nézelődj, valami jó angol lenne a jó választás, pl egy vintage TDL, ami sajnos szintén ritkaság, szóval akár évekbe is telhet egy jó hifi rendszert összerakni. Ja, ehhez még alsó hangon 20-30e forint kábelezést is számolj, itt már nem elég a Tesco-s hangfalkábel meg a media markt-os aux kábel :)
Szóval ezért tanácsos direkt erre a célra készült terméket venni, pl stúdiómonitort, sokkal költséghatékonyabb.
Utóirat: Ne haragudj előző, de amiket linkeltél, az köszőviszonyban nincs a stúdió minőséggel.
# 4
Írsz itt marhaságokat 50.000ft-os keretre:DDD...bocsi;)
Otthoni s kezdő felhasználás a cél s nem stúdió színvonal, ezt vedd már észre.
A célra szánt összegből is gondolható, hogy nem egy profi keverőt vett a kérdező.Tanulni akarja a fityfenét, tehát értelmes ember nem 10 milliós beruházással kezdi, mert közben beleunna-bukna tehetség hiányában, ahogyan sokan s a lóvét siratják.
S ha igazán tanulni akar mixelést, akkor az aljáról kell elkezdeni bpm számláló s vackok nélkül fülét használva, mert ha tovább jutna egy színpadra-klubba, ott sem csics hangzás lesz csak hangos.Egy jó füles, ezért sem árt, amely viszont csics, A többi nem lényeges pláne kezdetben.Nem a technika teszi a tehetséget.
Nem kell, azt a progit piedesztálra tenni ennyire...
Továbbá egy pc kimenetét fogja feltételezhetően használni...stúdió minőség, hol? Írod lényegében, hogy trabantra tegye a merci csúcsdíszt s merci lesz kb:DDD
Külön hangkártya...stb nem?
Lehet ezt csicsázni, amikor van értelme már.
Senki nem épít mesterszakács konyhát, ha palacsintát akar sütni...vagy írjam úgy, hogy teljesen ostobaság egy kezdőnek stradivari cuccot venni s ezt az összegből is így gondolja...., de nekem aztán mindegy, legalább nő az állam bevétele ennek adóiból:D
Ne haragudj már, de minek okoskodsz ennyire kitartóan, amikor világosan látszik, hogy lövésed sincs a témáról? Én évek óta foglalkozom ezzel, szóval ha nem elég a több tonnányi cikk a neten, amiben ugyanezt írják le, már amit én is elmondtam, akkor higgy az én személyes tapasztalataimnak.
20-30 éves alsó-közép kategóriás hifi rendszeren NEM LEHET zenét szerkeszteni. Abban igazad van, hogy a kezdő kezébe nem adsz rögtön stradivarit, de nem is adsz neki egy behangolatlan, leharcolt hegedűt, ami max arra jó, hogy kirakd a könyvespolcra. Pont ezért ajánlottam ezt a 100es kategóriát, nem pedig több milliós atc hangfalakat. A hangkártyának pedig itt még nincs komoly szerepe. Nem baj az, hogy nem értesz hozzá, csak ne csinálj úgy, mintha értenél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!