Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Ha kissebb az erősítő mint a...

Ha kissebb az erősítő mint a hangfalak akkor berecseghet a hangfal tőle?

Figyelt kérdés
Az erősítő egy König AMP2400. A két hangfal: 2x300w 30 cm hangszóró (rh sound) és egy magas piezzo. Egy bizonyos szintig szépen szól, de halkan.. Ha feltekerem az erősítőt, nem szól olyan nagyon.. Maxon néha bevillan a Clip, és erősen recsegnek a hangfalak.. Próbáltam keverővel, de akkor is recseg.. Mi lehet a baj? Kicsi az erősítő?

2018. jan. 22. 14:08
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Hogy hogy mivel hajtom meg? Párhuzamosan kötöttem a hangszórókkal.. 1 csatornás? Nem értem..
2018. jan. 22. 17:10
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj de szerintem ez így nem lesz jó. Ezt nem így szokás használni.
2018. jan. 22. 17:30
 13/18 anonim ***** válasza:
Akkor ne csodálkozz hogy nem szól megfelelően. (Nem is tudom hogy voltál képes eddig így használni. Hallottam már ilyen simán párhuzamosan kötött "hangfalat", valami borzasztó hangjuk van.) Hangváltót bele minél hamarabb. Kell hozzá a hangszórók 5-6 paramétere és azok alapján le lehet gyártani őket. Ha ezek nem állnak rendelkezésre, akkor egy akármilyen hangváltó is jobb mint a semmi (ha a teljesítménye megfelelő).
2018. jan. 22. 17:53
 14/18 A kérdező kommentje:
Hangváltóval mi a változás?
2018. jan. 22. 22:09
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

2 fontos változás van a megfelelő hangváltóval.

1. Megvalósul az impedancia illesztés. Ezáltal pl kisebb torzítás fog megjelenni a hangszórókon és olyan terhelést kap a végfok amilyenre terverzték.

2. Minden hangszórónak van átviteli frekvencia tartománya ahol a legideálisabban működik. Egy mély sugárzó nem tudja a magas frekvenciás tartományt sugározni, terhelni teljesen felesleges abban a frekvencia sávban. A hangváltó pontosan azt valósítja meg ,hogy a kimeneti teljesítmény spektrumát szétosztja megfelelően a hangsugárzók felé ( magas frekvenciás részt a magas sugárzók felé, alacsonyt a mélynyomók felé ).

+ 1 van olyan váltó ami koppanásvédelemet is biztosít.

2018. jan. 22. 22:36
 16/18 anonim ***** válasza:

Gyanús nekem, hogy a kérdező már feltett egy ilyen kérdést, ott is ment a nagy gyökölés a 2 utas rendszeren:

https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__szorak..

Ezek szerint nem sikerült a lelkére beszélnünk. Ez azért valahol elszomorít.

2018. jan. 22. 22:40
 17/18 A kérdező kommentje:
Úgy tudom, hogy ezen az oldalon kérdéseket lehet feltenni.. Ne haragudjatok, ha egynél több kérdést tettem fel.. A másik kérdés másról szól.. Én kérek elnézést....
2018. jan. 23. 08:28
 18/18 anonim ***** válasza:

Nincs semmi baj azzal többször felteszel egy kérdést - engem személy szerint nem zavar ( bár a gyakori k. szabályzatával ellenkezik. Engem az szomorít el, hogy próbáltál ott is valamit ( ellenállás söntölni egy végfokot ) elmondtuk neked hogy mit kellene csinálnod. Erre valami egészen mást csinálsz, ami persze nem jó és megint újra meg újra előjössz valami újabb sületlenséggel.

Ez szomorít el. Hiába akarunk mi itt neked jót, ha te vagy hajlandó elfogadni a tényleg a legjobb szándékkal adott tanácsot akik valamit konyítanak talán a témához.

Lelked rajta , úgy égeted le azt a végfokot ahogy kedved tartja. Én biztos nem szólok ehhez a témához többet.

2018. jan. 23. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!