Mi a különbség párhuzamos és soros kötés között?
házimozi erősítő+hangfal szett között, hogy lehet megvalósítani az említett kötéseket?
6ohmos erősítő, 4-8ohmos hangfal
(soros gondolom az mikor egy csatornára egy hangfal van téve, a párhuzamos meg az lenne mikor egy csatornára több hangfal van kapcsolva ez lehetséges nem romlik el?) Mert ugye meg van, hogy 5.1 ebből ugye 1 csatorna center 2 csatorna a front, 2 surround, .1 sub
Az erősítő kikapcsol 75%-on és azt ajánlották, hogy soros helyett párhuzamosan kössem az erősítőt.
"párhuzamosan kössem az erősítőt"
Ez nem értelmezhető utasítás. Kérlek szó szerint úgy írd le, ahogy mondták.
azt mondták, hogy a soros kötés is okozhatja azt, hogy az erősítő kikapcsol.
Az a fő kérdés, hogy hogyan lehet párhuzamosan bekötni a hangfalakat??
Azt tudom, hogy párhuzamos kötésnél megoszlik az ohm viszont nagyobb lesz az áramerősség....
Csak azt nem tudom, hogy ezt a párhuzamos kötést hogy lehet megvalósítani és azt, hogy ez árt e a hangfalnak, erősítőnek
ÓÓóóóóóóóóriási keveredésben vagy soros-párhuzamos kötésileg.
Legalább PRÓBÁLJ MÁR utánanézni, a google segít!
ha tudod a választ igazán leírhatnád!!!
Nézzek utána google-ba nem sokat segítesz (am a google-be keresgélem csak nem találtam megoldást a válaszomra)
Akárhogy. Pontosabban mindenhogy. Az erősítővel mindig párhuzamosan lesznek a hangfalak.
Azt lehet tenni, hogy 1 kimenetre 2 hangfalat kell kötni, amik egymással sorba lesznek kötve (így az ellenállásuk 8-16 Ohm lesz). Viszont ugye így nem lesz 5.1-es a rendszer, legfeljebb csak 2.1-es (ha a mélynyomót lehet változatlanul használni). És a hangzás sem lesz a régi.
Egyszerű a válasz. Az erősítő nem való a hangfalakhoz. A legjobb megoldás a valamelyik cseréje. Vagy csak ne hajtsd 75% felett. Vagy a hűtésen is lehet javítani. Ha zárt a doboza és csak passzív hűtéssel rendelkezik, akkor fel kell nyitni és mondjuk egy ventilátort beleirányítani. Vagy ha már úgy is ilyen "jó" idő van odakint, kirakni a szabadba, ott nem fog túlmelegedni. A kábeleket meg meghosszabbítani hogy visszaérjenek a lakásba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!