Miért recseg a hangfalam nagyobb hangerőn?
Figyelt kérdés
2x 300w, és egy piezzo, amik párhuzamosan vannak kötve egymással. Telefont rákötöm az erősítőre, és ha nagy hangerőn hallgatom, akkor berecseg.. Erősítő: König AMP2400 Lejátstóprogram: Poweramp. A hangfalba nincs semmilyen ellenállás, hangváltó, kondenzátor.. Gondolok arra is, hogy sz@r a lejátszóprogram és túl nagy terhelést ad, és ettől recseg be.. Vélemények?2018. jan. 19. 08:35
1/7 anonim válasza:
Egy telefon túl nagy terhelést adna egy végfoknak..ezt erősen kétlem, az lehetséges hogy túlvezérelt jelet küld és az végett torzít. Ajánlom, hogy legyen egy keverő bekötve a teló és a végfok közé, de valójában az igazi gond a telóval való lejátszás lesz. Próbálj ki egy cd lejátszót összekötni a königgel vagy pc-t, és audio lemezről meghajtani, minőségileg is lényegesen jobbnak kell lennie. Königet meg figyelni kell nem valami komoly végfok, de van rajta clip led jelzés, nah ez ha néha felvillan 1x az úgy még oké, de folyamatban ne engedd neki hogy clippeljen mert az a hangsugárzóknak nem tesz jót.
2/7 A kérdező kommentje:
Egymagában a végfok nem tudja nagyon megszólaltatni a hangfalakat.. Ha maxra feltekerem, a clip nem villan fel, viszont berecseg. És az nem lehet, hogy csak úgy "natúrba" van bekötve a hangfal? Semmi kondenzátor, semmi ellenállás.. Ettől is berecseghet?
2018. jan. 19. 09:29
3/7 anonim válasza:
Gondolom a mélyközepek széles-sávra, piezóhoz meg szipla előtétkondenzátor, nem a legfrankóbb így de ettől még nem szabadna recsegnie, a gond még mindig a telefon lesz, kösd össze cd-lejátszóval RCA - RCA kábellel úgy teszteld le audiolemezzel, hogy mit mutat.
4/7 A kérdező kommentje:
Kipróbáltam számítógépről, másik telefonról, és ugyan úgy berecseg.. Kipróbáltam, hogy lekötök mindent, és egyesével meghalgatom a hangszórókat hogy hátha rosszak.. Úgy nem recsegett egyik sem. Ha rákötöm a másik hangszórót párhuzamosan, plusz a magasszgárzót, akkor már recseg. Eközben tettem a magas elé egy kondenzátort, de ugyan úgy recseg.. Erősítőn ha bevillan a clip, akkor recseg. Ha nem adok rá annyi hangot, akkor meg halk. Próbáltam keverővel, akkor is recsegett.. Nincs ötletem hogy mi lehet.. Talán gyenge az erősítő?
2018. jan. 20. 18:38
5/7 anonim válasza:
Mennyi ohm-ra van kötve a hangfalad ? Egyébként lehet hogy ez a König nem bírja meghajtani tényleg nem egy nagy szám. 5,5 kg ez a végfok ? :D Húúú ez még jóindulattal sem fog tudni 2x120W-t 4 Ohmnál kb felét talán, nagyon gyenge kis végfok.
6/7 A kérdező kommentje:
Párhuzamosan kötöttem a hangszórókat és a magasat. A hangszórók 8 ohmosak és 300w egy db, így ha minden igaz, akkor 4 ohm lesz az eredő ellenállás.. Én is erre gyanakszom, lehet hogy ehhez gyenge ez a végfok? Milyen végfok bírná szépen megszólaltatni ezeket a hangfalakat?
2018. jan. 20. 21:12
7/7 anonim válasza:
Legalább egy castone cpa 600B vagy 800B. T-amp E800, vagy TA600Mk-x, Crown XLi 800 ilyesmiket lenne érdemes nézni hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!