Miért "huppog" a hifi hangfalam nagyobb hangerőn?
Éppen jó úton van a végfok hogy veszélyes hulladékká változtasd.
Mivel a megváltozott hangszóró impedancia elviszi a végfok munkapontját, ez hamarosan be is fog következni a leírásod alapján.
6 vagy 8 ohmos hangszórót tegyél bele.
A régi se véletlen pukkant meg szerintem.
Üdv!
KEdves válaszoló, nem tudom milyen elképzeléseid vannak a teljesítményvégfokokkal kapcsolatban, de hogy a kisebb terhelőimpedancia a munkapontot nem viszi el, az egyszer biztos!
A munkapont teljesítményvégfokoknál B osztályú, esetleg AB osztályú szokott lenni, és persze ez magában foglalja a komplementer vagy kvázi-komplementer kimeneti fokozatot is.
A kérdezőnek válaszolva: Huppog? MI az, hogy huppog? El-el hallgat egy pillanatra? Ha igen, akkor az azért lehet mert a végfoknál bekapcsol olyankor 1-1 pillanatra a kimeneti túláramvédelem. Nagyon nagy baja nem lesz a végfoknak, HA van benne túlmelegedés elleni védelem és persze túláramvédelem.
Viszont a hangváltó keresztezési pontját bizony eltolja a más impedancia. Javaslom, hogy tekercseltesd át a hangszórót 6ohm -ra, vagy vegyél bele 6-ohmost.
Ez a „tegyek bele valami vattát” ez érdekes kérdés....
Épített hangfal? Megbontva nyilván meg lett, a csere miatt. De vatta....
Üdv!
Az ellenállása összeadódna a 4ohmos mélynyomónak a 4ohmos, vlee sorbakötött magassugárzóéval, az impedanciájuk meg ÖSSZEGZŐDNE. TUdom, hogy ugyan azt jelenti a két szó de azt vedd figyelembe, hogy a 4ohmos magassugárzónak nem adhatsz mélyhangot, mert rögtön szénné ég! FElejtsd el.
És szerintem cseréld ki a hsz-t, mert ha rosszul szól, akkor az nem is erősítő gond, hanem nem abba a dobozba lett kitalálva a cserehangszóró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!