Macbook: mennyire használódik el az akksi 2 év alatt?
Átlagos használat mellett szerintetek mennyire megy tönkre egy macbook akksija 2 év alatt? Elsősorban amiatt szeretném megvenni, és utazások stb-hez jó lenne, ha 2 év után nem merülne le 1 óra alatt, mert mondjuk facebookozom rajta.:/ vélemények?
Air, illetve Pro érdekel elsősorban.:)

Ez egy kicsivel több mint egy 1 éves Air adata.
Láthatod,hogy közel 200 töltési ciklus után 90%-os az aksi állapota.
Az Apple hivatalos oldalán azt írják,hogy a macek akkumulátorai 1000 töltési ciklus után érik el a 80%-os állapotot.
Ami még mindig nagyon jó eredmény.
Nem tudom,hogy nekem 1000ciklusnál hány %-os lesz, mert 200 ciklus alatt veszített 10%-ot a teljesítményéből. De lehet,hogy 90-80% már lassabban használódik el.
De ezt a 10%-ot észre sem lehet venni, ugyanúgy kb 10 órát megy el egy feltöltéssel mint újkorában.
Tehát attól nem kell félned,hogy 1 év után új aksi kell. Egy 5 évet lazán kifog bírni, és még akkor is hozni fog legalább 5-6 órát bármelyik modellt is választod.

A Macekben nagyon jó akkumulátorok vannak.
Nekem van egy 2010-es Macbook whiteom, ha jól emlékszem a hivatalos adat az volt,hogy 10 órát bír az akkumlátor.
Jelenleg közel 7 éves a gép és teljesen gyári aksi van benne, de internetezés mellet még most is kibírt olyan 4-5 órát.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!