Miért lett lassabb a gépem egy I3-7100 tól?
Az eddigi gépem:
Asus M2N68 AM-SE2
6gb ddr2 ram
Amd Athlon II X2 215 2.71ghz 2 magos
kb 600W os táp
Nvidia Geforce GT430 DDR3 2gb 128bit
Tárhely: 1db 320gb WD hdd + 1db 1.0TB WD hdd
és ez a gép sokkal gyorsabb volt mint a mostani konfiggal Win 10 x64 Pro-val igaz h nagyon sok játékot amit elvitt néha beszaggatott a mostani cpu val meg abszolut nem szaggat semmi
Az új gépem:
Asus PRIME B250M-A
1x4gb DDR4 2400MHZ Crucial ram (csak 2133MHZel indul el a gép hiba nélkül, az uefiben igy állitottam be mert eddig auton volt a ram kezelés )
Intel Core I3-7100 3.90Ghz 2 magos
ugyanaz a táp
Intel HD 630 integrált videókártyával használom
Tárhely ugyanaz.
Mikor beszereltem ezt az új konfigot a gépembe sokáig bootolt (ez normális beállitja az új eszközöket) mindent beállitottam és minden nagyon jól működik kivéve a ramot mivel az a 4gb igy is kevés (mivel a DDR4 ram ára megduplázódott, vehettem volna egy kingston ddr4 8bg ramot)
ehelyett egy (szerintem) minőségtelen ramot tudtam venni csak CRUCIAL nevű ramot és a baj az h a 4gb-ból is csak 3.44gb ot használ (próbáltam az MSCONFIG-ot de hiába mert ugy még kevesebb lesz)
tehát ez a kisebbik probléma a másik az hogy az I3 néha nagyon gyors (igy is kéne működnie) néha pedig 3x lassabb mint az eddigi Amd Athlon II X2 215 2.71 ghz es procim. Gondolkoztam azon h újra telepitem a windowst, minden alaplaphoz való drivert már feltelepitettem és még igy is lassu mit tehetnék még???
Win 8/10-nél sem ajánlják.
Ha a régiben is ugyanaz a HDD volt, akkor vagy az készül meghalni vagy tényleg OP rendszer hibája van. Legolcsóbb egy HDD vizsgálat (vannak rá programok).
Nem épp a leggyorsabb SSD, de azért a HDD-ket így is lealázza. Szerintem jobban járnál ha még hozzádobnál úgy +5 ezret és vennél valami komolyabbat. [link]
Itt van bal oldalt ami írtál, jobb oldalt meg egy 850 EVO. Én ilyet vettem használtan (1TB össz írt adattal) nemrég kereken 20 ezerért. Nem sokkal drágább, de gyorsabb és 2x akkora a tárhely.
+5k nem nagy valami akkor lehet azt veszek majd.
A HDDm kondiciója 100% mindakettőjé a hard disk sentinellel néztem már régebben is a userbecnhmark ki is irta h az a hddm amin a rendszer van az elvártan teljesit a másik 1TBos meg az elvárt felett.
UserBenchmarks: Game 16%, Desk 52%, Work 20%
CPU: Intel Core i3-7100 - 70.7%
GPU: Intel HD 630 (Desktop Kaby Lake) - 7.8%
HDD: WD Blue 1TB (2010) - 69%
HDD: WD Blue 320GB (2007) - 47%
RAM: Crucial CT4G4DFS824A.C8FDD2 1x4GB - 41.1%
MBD: Asus PRIME B250M-A
azok a százalékok a hard diszknél persze nem az épsége.
Ha újra telepitem pl most a windows mert kezd idegesiteni akkor a steames játékokat ujra fel kell rakni vagy műlödni fog?? mert kb csak ez tart vissza mert nem akarok +2/3 órát várni mire újra letölti és telepiti őket
Igen másik partíción van csak azért kerdeztem mert van pár játék ami ha másik particion van ujratelepites utan megzavarodik.
Miért nem tudom Uefi módban feltelpiteni a windows 10et?? Mert át konvertálja MBRre és ugy meg nem lehet a továbbra kattintani néztem videót h parancssorral meglehet formázni csak azzal az a baj h akkor az egész hddt megformázza nem csak az egyik perticiot a ketto közül szóval most bios módban telepitem jobb lenne uefi módban???
Mert sok oldal azt irja ha uj alaplapot veszünk (ami UEFIs) akkor ujra kell telepiteni a windowst uefi módban nem biosszal..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!