Miért lett lassabb a gépem egy I3-7100 tól?
Az eddigi gépem:
Asus M2N68 AM-SE2
6gb ddr2 ram
Amd Athlon II X2 215 2.71ghz 2 magos
kb 600W os táp
Nvidia Geforce GT430 DDR3 2gb 128bit
Tárhely: 1db 320gb WD hdd + 1db 1.0TB WD hdd
és ez a gép sokkal gyorsabb volt mint a mostani konfiggal Win 10 x64 Pro-val igaz h nagyon sok játékot amit elvitt néha beszaggatott a mostani cpu val meg abszolut nem szaggat semmi
Az új gépem:
Asus PRIME B250M-A
1x4gb DDR4 2400MHZ Crucial ram (csak 2133MHZel indul el a gép hiba nélkül, az uefiben igy állitottam be mert eddig auton volt a ram kezelés )
Intel Core I3-7100 3.90Ghz 2 magos
ugyanaz a táp
Intel HD 630 integrált videókártyával használom
Tárhely ugyanaz.
Mikor beszereltem ezt az új konfigot a gépembe sokáig bootolt (ez normális beállitja az új eszközöket) mindent beállitottam és minden nagyon jól működik kivéve a ramot mivel az a 4gb igy is kevés (mivel a DDR4 ram ára megduplázódott, vehettem volna egy kingston ddr4 8bg ramot)
ehelyett egy (szerintem) minőségtelen ramot tudtam venni csak CRUCIAL nevű ramot és a baj az h a 4gb-ból is csak 3.44gb ot használ (próbáltam az MSCONFIG-ot de hiába mert ugy még kevesebb lesz)
tehát ez a kisebbik probléma a másik az hogy az I3 néha nagyon gyors (igy is kéne működnie) néha pedig 3x lassabb mint az eddigi Amd Athlon II X2 215 2.71 ghz es procim. Gondolkoztam azon h újra telepitem a windowst, minden alaplaphoz való drivert már feltelepitettem és még igy is lassu mit tehetnék még???
"kb 600W os táp"
Ez lesz az egyik probléma. Lehet hogy az egy jó pár éves noname táp lehet. Szerezz be mondjuk egy corsair cx400/430-at vagy egy be qiuet-et. Ezek nem drágák de jó minőségűek.
Beépített videókártyát azaz IGP-t meg nem érdemes használni, lehet az is sokat lassít a gépen, és a ramodból is levesz. Szóval ha van otthon valami GPU-d, akkor inkább azt tedd be. Ha nincsen, akkor a következő beruházás egy videókátya és táp kombó lesz, illetve szükség szerint ram.
#1 hülye vagy, legalább olvass néha!
Táptól nem lassul a gép
Egyszerűen sikerült olyan konfigot összeraknod, ami TÉNYLEG lassabb.
Komoly tervezés előzte meg gondolom.
#2 Te meg mentálisan retardált. Ha nem kap elegendő és megfelő tápellátást, akkor mégis hogy a f@aszomba ne lassulna már le?
Szerintem görgess tovább hobbista.
igen a tápom noname mert nem tudom milyen fajta.
meg szerintem mindegy h milyen videókártya van benne ha a hd630 erősebb mint az a gt 430 akkor szerintem inkább gyorsitani bir ráadásul integrált szóval nem bir sokat fogyasztani.
az mennyit számit h eddig 6gb most meg 4gb ramom van??
Lehet csak azzal a rammal van a baj.
Kb 2óra csgozás után ugy lelassul a gép mintha egy 1 magos 1ghz es intel pentium cpum és 1gb ramom lenne egy 3200rpm es harddiszkel,legalább 6mp kell várnom h behozza start menüt.
És az mitől van h miután bevan zárva a csgo 50%/60% on megy hdd 5percig kb és ettől iszonyatosan lelassul minden.
Játék után : [link] remélem jól töltöttem fel!
Nem szokott melegedni tulságosan csak az alap venti van cpu (original) máshoz nincs :D
Ráadásul a gépem az ágyam és az iróasztalom között van alig lehet onnan kivenni tehát igy mégjobban melegszik de levan szedve az egyik oldala!
Userbecnhmarkal teszteltem le a cput és az elvártak felett teljesitett 66% az elvárt de az enyém 70.7%ot teljesitett és csak azt irta h egy SSD kell a gépbe.
"Gondolkoztam azon h újra telepitem a windowst"
Végül aztán újra lett telepítve? Mert ha nem akkor erősen ajánlott. Sokszor el sem szokott indulni ha másik alaplapnál lett feltelepítve.
Igen SSD-t kell vennem akkor biztos gyors lesz.
Amugy még nincs ujratelepitve mert rendesen bekapcsolt meg megy is majd ha lesz ssdm akkor ujra telepitem.
Másik alaplapnál akkor nem szokott bekapcsolni a windows ha windows 8 nál régebbi a windows pl win 7 egyszerüen felakad a win 8/8.1/10 viszont kiirja h eszközök keresése majd pedig beállitja őket és bekapcsol mintha semmi se változott volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!