Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Vettem egy Venz médialejátszót...

IlPappa kérdése:

Vettem egy Venz médialejátszót, amin csak HDMI kimenet van, ezt rákötöttem HDMI-AV átalakítóval régi tévére, de nem jeleníti meg a képet. Hol a gond?

Figyelt kérdés

A képernyőn semmi értékelhető nem jelenik meg, csak a függőleges színskála, mikor bekapcsolom a lejátszót, valamint a bal felső sarokban a PAL felirat. Itt gondoltam arra is, hogy esetleg a konverter tápcsatiján keresztül ráadni az esetlegesen hiányzó 5 volt feszültséget, de nem változott semmi. Egyelőre sehol máshol nem tudtam kipróbálni a konvertert illetve a HDMI kábelt, csak a kábelszolgáltató boxán, ott bekötöttem ugyanígy, HDMI a boxba, azt a konverterbe, azt RCA kábelen és SCART csatin keresztül a TV-re, de nem reagált semmire. Ebből csak arra tudok következtetni, hogy a kábelezés ezen megoldása nem feltétlenül maradéktalan, illetve, hogy azon belül hol a hiba, de a médialejátszót még nem volt alkalmam kipróbálni HDMI porttal rendelkező monitoron vagy TV-n.

Kérdéseket megelőzendő: azért nem HDMI képes sem a laptop, sem a monitor, sem a TV, mert eddig nem volt rá szükségem. De lassan bánom, hogy nem vettem inkább smart TV-t... Van esetleg valakinek tapasztalata a fent említett problémámmal kapcsolatban? Köszi a válaszokat.

2017. dec. 16. 10:13
 1/2 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy hdmiRŐL avRA konvertál az a kütyü?

Biztos, hogy a scart az BEmenet?

Kb ezeket kellene tisztázni valahogy

2017. dec. 16. 15:06
 2/2 A kérdező kommentje:
Biztosan. A konverteren is így van feltüntetve (HDMI2AV) illetve a scart csati az fordítható, az mindig "fogadó" álláson van ugyan, de ettől függetlenül próbáltam azt is, hátha nem a szükséges pozícióban van. Szóval ELMÉLETILEG itt nem szabadna gond legyen, de a "papírját" (egy fecni) nézve a konverternek 1.3-as HDMI-t konvertál AV-ra. A box viszont 2.0 jelet küld. Ehhez a részéhez már nem konyítok, hogy ha jobb minőségű vagy sebességű infot kap a konverter, esetleg a gyengébb fogadási képesség miatt nem tudná teljes értékűen továbbítani. Viszont itt pont lefele kellene vinni a szintet, digitálisról analógra, nem pedig felfele. Szóval itt vesztem el valahol.
2017. dec. 17. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!