Erősítő kimenet csak nagyobb hangerőn tér észhez, mi a gond?
Figyelt kérdés
Erősítő egyik kimenete csak nagyobb hangerőn megy ki a jel hidegindításkor, utána lehalkítva is szól a csatorna.
csak egy pillanatra kell felhangosítani. ki-bekapcsolás után nincs gond, csak ha legalább 1-2 órán át ki van kapcsolva.
mindkét erősítőmnél van ez a gond az egyik kimenetén(Yamaha RXV430, Onkyo A-8250)
Mi lehet a gond?
2016. júl. 12. 13:33
1/5 anonim válasza:
Kontakt hiba valahol szerintem. Ha növeled a feszültséget, elér egy pontot ami nagyobb mint a szigetelőképessége a rossz kontakt/átvezetési pontnak. Aztán mikor már vezet, akkor megtartja a folytonosságot. Fura, hogy mindkét erősítőd csinálja. Ha ugyanazon hangfalakkal csinálja, akkor nem az erősítőkben van a probléma szerintem, de gondolom ezt már kipróbáltad. Esetleg nem nyit ki egy félvezető. Mindenhogy szigetelési ellenállás a probléma:)...szerintem. Sok sikert.
2/5 A kérdező kommentje:
több hangfallal is ezt csinálják. én is kontakthibára gondoltam. elég neki egy kis WD40?
2016. júl. 14. 07:34
3/5 anonim válasza:
wd 40 csak hirtelen jó
potméterre gyanakszom
4/5 anonim válasza:
Szerintem akkor recsegne a poti. Mérjed a kimenetet, honnantól nincs jel(reális feszültség). Olyan hangerőn, ahol még pont nem szól a hangfal, de már rég szólnia kellene. Ott van a kontakthiba. Ha már a panelkimeneten nincs, akkor a panelon van a hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!