Sztereó tévén nem hallok térhatású hangot, de miért?
Lehet, buta vagyok, de a tévé két saját hangszóróján soha nem hallok semmi térhatást, s nem tudom, mi az oka. Bennem van a hiba?
Csak adást szoktam nézni, filmeket semmilyen adathordozóról. Tudom, nem minden adás sztereó.
Házimozi rendszer nem játszik, nem akarok ilyenre költeni.
A készülék asztalon áll a falnál, a beépített hangszórói hátra fele állnak (bár ezzel semmi meglepőt nem mondtam).
Milyen távolságból is akarod a sztereót hallani?
tipp: ca. 0,5-1m, de a hangszórók szórási iránya se igazán sztereóhoz való..
(2. érdekes, a hifisták évtizedekig tévúton jártak, amikor a sztereótól térhatást vártak?)( jé ez rímel, de ez mindegy most....)
Túl közel vannak a hangszórók, másrészt nem feléd néznek. Ezek bizony nem kedveznek a térérzetnek. Ha van valami sztereó cuccod, amire rá tudod kötni a tévét és a hangfalak jól vannak elhelyezve, akkor igen kellemes hangteret hozhatsz létre, x.1 rendszer nélkül is.
"Hát 2 hangszórón ne várj tėrhatást."
Már miért is ne?
A sztereó hajnalán, úgy 45 éve egyszer vendég voltam "vad" hifistánál. (A mélynyomók téglából voltak rakva, kb. mint egy kandalló).
Decca (mond valamit? a lemezek krémje) hanglemez.
Azt mondta ülj oda.
És a csárdáskirálynó a színpadon bal hátsó pozícióból "kopogott" jobb előre. És nem mondta, hogy mire figyeljek!
A lemezjátszó homokágyon nyugodott, nincs lépészaj, rezgés sesemmi....
Szóval működik az....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!