Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Drónt egy 6 éves kis fiúnak?

Drónt egy 6 éves kis fiúnak?

Figyelt kérdés

Szerintetek egy 6 éves kis srác tudna irányitani eg olcsóbb tanulásra szolgáló drünt.

A fiú ügyes de nemtudom ,hogy mennyire lenne neki jó ajándék.Magamsem irányitottam még drónt.Nemtudom felmérni a helyzetet.

2017. nov. 23. 07:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
23%
Minek? Messze nem agysebészet egy drónt irányítani, de egy 6 évesnek szerintem túlzás.
2017. nov. 23. 08:18
 2/11 anonim ***** válasza:
76%
ne. marha dragak, alig repulnek par percet es nagyon konnyen tonkremennek. biztos konnyen megtanulna kezelni. ami nekem van az eleg nagy es nincs olyan hely ahol nyugodtan roptethetnem. raadasul felszallaskor kicsit oldalra huz ugyhogy a szoba nem opcio, a kert sem mert daralja a szolotoket :D
2017. nov. 23. 08:22
 3/11 anonim ***** válasza:
76%
Isteni szerencse, hogy kis atomrakétát még nem lehet az ebayen kapni...
2017. nov. 23. 08:56
 4/11 anonim ***** válasza:

Én most a harmadik kínai olcsoo drónomat nyúzom. Olcsó drónokból ajánlanék kicsit venni, ügyesebbek, egyszerűbbek, strapabíróbbak. Az első egy játéküzletben vásárolt 10000ft-os kis repcsi volt. Elég jó volt repülni vele, de nem lehetett hozzá pótpropellereket kapni, és a hozzá kapottak gyorsan tönkrementek. És az akkuja nem kivehető volt, ami hátrán, szóval próbálj olyat keresni, aminek az akkuja kivehető.

A másik egy JJRC H36 volt. Kinézetéből adódóan nagyon strapabírónak tűnt, de mivel sok rajta az olcsó törékeny műanag, nehéz, nagyon nehézkesen repül, keveset bírja az akku, a propellerek nincsenek jó anyagból, stb stb. Szóval ebben csalódtam. Kb 4500ft volt Aliexpressről 3 akkuval (15€).

Utána Aliexpressről ugyanennyiért vettem egy JJRC H8 Minit szintén 3 akkuval, és ezt jó szívvel tudom ajánlani akár egy 6 éves gyereknek. Eddig kb 3,5 óra repülési idő van benne, csak bent, szóval rengetegszer zuhan, ütközik, és még csak egy propellert se kellett cserélnem. Nagyon jó, rugalmas anyagból van, a propellerek jól és okosan vannak védve, könnyű az egész, szóval könnyen és agilisan repül, könnyű vele trükközni is. Egy akku kb 5 percig bírja, ami szerintem jó. Sajnos jobbat ennyiért nem árulnak. De 3 akkuval és egy töltővel ami egyszerre többet tud tölteni, már jókat lehet vele szórakozni.

Van egy 7 éves öcsém, aki szintén repül vele néha. Meg tudta tanulni probléma nélkül, szóval szerintem tudna neki örülni egy 6 éves srác (vannak 4 éves gyerekek, akik versenyszerűen gokartoznak egy 125-ös Rotax Micro Max-szal, ami kb 80-nal megy... na ehhez képest tényleg nem olyan nagy hűha egy játék drónt vezetni...)

Szóval összefogla: jó ajándék lehet neki, de a nagyobbakat kerülném kezdésnek (Syma X5 C és társai), mert törékenyebbek, bent nem (vagy nehezen) használhatók, és sokkal lomhábbak. Kicsikből érdemes venni, de abból is van jobb, és rosszabb minőségű, hiába áll az összes 4 motorból és propellerből, egy NYÁK-ból és némi műanyagból. Én személy szerint amint említettem, kínából vásárolnék egy JJRC H8 Minit, me1rt el sem tudok képzelni egy jobb drónt ennyiért, tényleg. Nagyon strapabíró, és eddig kompromisszummentesnek tűnik. É nem utolsó sorban, nagyon olcsó.

2017. nov. 23. 09:30
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszolok, de engem ez a drón dolog mindig lenyűgöz. 10 éve még csak olyan kontextusban hallottunk drónokról, hogy pl Gázában egy drónnal lelőtték a Hamasz-vezért. 7 éve mentem BME-s nyílt napra, ott mutogatták a drónt a robotika tanszéken, mint menő új technológiát, amin most dolgoznak. 3 éve a mentőkutyás egyesület, ahol önkéntes voltam, vett egy kamerás drónt marha drágán, hogy segítsen az eltűnt emberek felkutatásában. Most meg mindenki drónnal játszik és az a kérdés, hogy a 6 éves gyerek kapjon-e. Nekem 6 évesen a sima távirányítós repülő is elérhetetlen álom volt. :D Nagyon fura belegondolni, hogy 7 éve még menő új technológia volt, ma meg gyerekjáték.

Amúgy, hogy a kérdésre is válaszoljak, típustól függ. Azt a drága kamerás drónt csak a hülye nem tudja irányítani, de találkoztam olyan drónokkal, amiket nagyon nehéz volt vezetni.

2017. nov. 23. 09:43
 6/11 anonim ***** válasza:
22%
SZerintem neki még korai, akk ink egy távirányítós autót
2017. nov. 23. 10:03
 7/11 Szirty ***** válasza:
Vegyél neki Iphone-t.
2017. nov. 23. 19:18
 8/11 anonim ***** válasza:
Ne. 6 éves, még nincs meg az a képessége hogy eldöntse, hol repülhet és hol nem. Ha csak a 120mm alatti gépet kap, az oké. De ha valami syma vagy ilyesmi lesz, és emberek felett repül vele, azzal komoly bajt csinálhat. Inkább rc autót vagy repülős rc szimulátort nézz neki (egy realflightban pl van vagy 100 géptípus, nagyon jól lehet vele tanulni)
2017. nov. 25. 08:35
 9/11 anonim ***** válasza:

Utolsó:

Egy Syma X5C milyen bajt tud csinálni? Gyengék a motorjai, mégcsak meg sem vágja az emberi bőrt. Nem gyors, és pehely könnyű, szóval egy ablakot se tudna ledönteni.

2017. nov. 25. 12:33
 10/11 A kérdező kommentje:

Sziasztok.

Igazából megvettem neki a drót! Olcsó,kicsi és védve vannak a propellerek egy kis muanyag kerettel.De ettől fuggetlenul tanulásra vettem neki és az első percől kezdve benne van a pakliban,hogy törni fog valami.Ha hosszu távon nem fogja megunni,akkor kap majd egy fokkal komolyabb gépet.De ez majd töle fugg.

Köszönöm a tapasztalatokat srácok.Peace!

2018. jan. 1. 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!