E-book választásnál milyen tényezőkre figyeljek?
Még soha nem volt ilyen olvasóm, csak a tabletemen (10cm átlóval)olvastam, de az nagyon tükröződik a napon és 3 óra alatt lemerül teljesen. Ezért vennék egy olyan olvasót, ami nem tükröződik a napon, és nem merül le pár óra alatt. Ezeket minden olvasó tudja, mikor nézegettem a kínálatot. Annyi féle van, hogy tanácstalan vagyok. 40 ezernél nem akarok rá többet költeni. A kindle paperwhite-on gondolkodok, de abból is rengeteg van. Wifi sem lenne rossz, ha van benne, de az is van már mindben. Nem baj, ha reklámos. A gombok kapcsán, nem tudom, mennyire zavaró ha kevés gomb van rajta. Olvastam, hogy van némelyikben felolvasó nyelvtanulóknak, de azon túl vagyok. Felsőfokon beszélek angolul, de német kapcsán sincs szükségem ilyen funkcióra. Háttérvilágítás kapcsán mi számít? Az Alcor tabletemnek sajnos a min. fényereje is vakít. Ezenfelül nem tudom, hogy kell-e bele konvertáló, mert én az asztali pc-men átkonvertált anyagot tenném rá usb-vel.
Ezeken kívül mire figyeljek?
Hát jó kérdés milyen kellene.
A Kindle azért nem jó neked, mert macerás vele akármit is csinálni, nem tudsz géppel könyvtárat létrehozni rajta, csak az eszközön pl.
Nekem Pocketbook Basic van, nagyon szép kontrasztos, gombos, viszonylag jól bírja az akksi és 25.000-ért vettem anno. Napfényben jól látszik, nincs vele gond. Pdf-et is viszonylag jól megjeleníti, bár nekem amiket olvasok csak fekvő helyzetben tudom megfelelő betűnagyságban olvasni.
Köszönöm a válaszokat!
A fő szempont az, hogy szemkímélő legyen, ezért a paperwhite-ot vennék, de lehet hogy csak reklámfogás, és bármelyik másik is szemkímélő.
Egy fontos dolgot nem tudok, mert soha nem volt a kezemben ilyen olvasó. Ha növelem a betű nagyságát, akkor az ujjammal kell ide-oda húzogatni az oldalt, vagy automatikusan illeszkedik az oldal az adott margóhoz. A tabletet azért utálom, mert húzogatnom kell az ujjammal az oldalt, és elveszek a hosszú sorok között. Az e-book olvasó igazodik a margóhoz egy nagyobb betűnagyság esetén?
Köszi a tanácsot, ment a zöld kéz. Tehát inkább érdemes fekvő helyzetbe állítani, mert úgy biztos nem kell ide-oda húzogatni akármilyen formátumot olvasok?
Inkább word dokumentumokat olvasnék rajta, de van sok pdf könyvem is amit e-bookkal akarok elolvasni. Bár nagyot csalódtam, mert azt gondoltam, hogy egy ilyen olvasó igazít bármilyen formátumot a margóhoz:-( Pont emiatt is utálom a tableten történő olvasást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!