UltraHD, vagy FullHD felbontású televíziót vegyek?
Ugyanaz történik mikor egy képet 100%-os méreten felül elkezdesz nagyítani. A nem létező képpontokat nem találja ki egy program/gép sem, hanem széthúzza a pixeleket hogy kitöltsék a teret. Ettől pixeles, életlen, homályos lesz. FullHD-ból úgy lesz 4k, hogy 4x-esére nagyítja a képet.
Itt egy random fénykép:
Ha megnyitod, a CTRL+egérgörgővel felnagyíthatod a kétszerezése és látod milyen jelenséggel jár. Majd CTRL+0-val visszaállítva 100%-ra látod hogy miből lett az eredmény. Látnod kell hogy életlen és pixeles lesz, ugyanez történik a tévén is. De ott még egyszer ennyit nagyítasz hogy 4k-t kapj.
Nekem csak FHD tévém van, de a nem HD csatornák undorítóan néznek ki rajta. 4k-n ugyanez 8-szoros felnagyítást kíván.
az ultra hd az a 4k.
Ha van pénzed 4k TV-re, akkor azt kell venni.
Érdekes, én 2005-ben vettem egy panasonic plazma TV-t, és azóta nem is cseréltem le, pedig lett volna pénzem rá, és sajna csak sima hd, 720p-s.
Na és vettem egy Sony blu ray lejátszót, ami viszont full hd-s.
Most jó árban vannak blu ray filmek, már nem 10.000 egy film, és sajnos nem tudom megnézni őket full hd-ben, mert nem tudja a TV.
Szívás sajna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!