LG TV folyton kikapcsol, miért?
HDMI-n van kirakva laptopról a kép és hang. Az ok, hogy képernyőkímélő módba megy a TV, ha nincs kép a kimentei HDMI-n, de ennél tovább ne menjen! Az a bajvele, hogy kikapcsol, visszakapcsolom és akkor a hang a lptoponjön ki. Mindig ki kell húzni a HDMI kábelt és visszadugni. Lassan kikopik a port.
Hogy lehetne elérni, hogy a TV soha ne kapcsoljon ki annak ellenére, hogy minden energiakímélő funkció kikapcsolva van?
LG tv-vel már én is szívtam. Két vagy három helyen kikapcsoltam az energiatakarékossági funkciókat, mégis kikapcsolt. Fejből már nem tudom miket állítottam, vagy hol lehetne még beállítani.
A laptopon hangprobléma esetén keresd meg a tálcán a hangerő ikont, jobb gomb, majd a lejátszóeszközök. Itt állítsd alapértelmezettre a HDMI kimenetet, így ki-be dugás nélkül is a HDMI-n jön a hang.
A lejátszóeszközöknél egy üres területen jobb gomb, majd letiltott/leválasztott eszközök megjelenítése. Így megjelenik a HDMI listában, bár még így sem lehet életre kelteni.
Utolsó lehetőségként a tv útmutatójának átnézését javaslom, hátha találsz benne olyat, amit még nem tudtál.
Utolsó utáni lehetőségként pedig muszájból vissza lehet lépni az "őskorba" és jack kábelen átvinni a hangot a tv-re. Ekkor a HDMI hangkimenet letiltása után nem lesz gond a hanggal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!