Szerintetek megéri 4k-s tévét venni?
Nem olyan lesz, mert 4-szer nagyobb képernyőre kell kifeszíteni a tartalmat. A képpontból álló kép pedig pixelesedik, homályosodik, és minél kisebbet minél nagyobb felbontásra kényszerítesz, annál inkább ez történik. Azokról a tévécsatornákról nem beszélve amik még mindig nem sugároznak HD-ban, ott a 4k tévé képernyőjének 8-adát foglalja el a teljes méretű kép, és ez kerül felnagyításra, ott már garantáltan látod a nagy elkülönülő pixelkockákat.
4k jelenlegi felhasználási lehetősége: 4k filmek nézése és néhány 4k felbontású videó nézése, esetleg játék 4k-ban.
Én személy szerint a 4k-FHD árkülönbségét inkább a képernyőméret javára költeném és nem a felbontásra. Legyen nagy de fullHD inkább mint kisebb de 4k, mert még nincs elterjedve.
nekem 4k uhd van,
200 alatti 4k-nak nagyon rossz a felskálázott képe, én 600e körül találtam olyat aminek már tényleg jó minősége, youtube uhd videók meg a mostanában megjelent 10bites hdr filmek lélegzetelállítóak, ha van pénzed megéri
Marhaság, még tévét is venni ennyiért, mert olyan ez az effekt-tévévásárlási betegség, mint az ősembernek a tűz majdnem bár az legalább hasznos volt több dolog miatt, ezt meg csak lesed, mint a birka...
Inkább utazz egy álomszigetre kirándulni, mert 4K-nál is nagyobb élmény s még tovább is "mükszik";)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!