Megéri Ultra HD,4K-s tévét venni?
Tévé vásárlás előtt állok, 300 000 Forint környékén nézegetem az 50-55-60 colos készülékeket.
Azonban mindenhol a 4K-t nyomják, meg Ultra HD..
Ha tényleg ennyire jó, hajlandó vagyok max. 600 000 Forintig beáldozni egy ilyenre.
Kérdésem az lenne, hogy van-e rá megfelelő, nézhető tartalom? Demóvideókon kívül.
Kérdezgettem az M-betűs nagy médiaáruház eladóit, de hülyén álltak a kérdés előtt, itt az interneten sem találtam szakirodalmat.
Segítenétek?:)
Köszönöm!:)
Akkor nem veszem meg.
Köszönöm a válaszokat!
Maradok a Full HD-nál, majd ha lesz rá elérhető árú meg egyáltalán elérhető tartalom, döntök az UHD mellett.
Smart TV-t keresek mindenképp, mivel a mostani még az első szériás Smart tévék közül való, és meglepően sok Smart funkciót használok rajta.
Most egy 55"-os LG és egy Samsung között vacillálok.
"majd ha lesz rá elérhető árú meg egyáltalán elérhető tartalom, döntök az UHD mellett."
De hiszen a jó minőségű FULL HD UHD konverzióval most is van, hiszen bármelyik FULL HD anyagot megnézheted felkonvertálás után UHD minőséghez megtévesztésig hasonló minőségben. Viszont ha veszel egy Full Hd-t, akkor nem fogod eladni mégtizen..évig és addig azt kell nézni bármi is alakul másképp. Persze bárhogy döntesz az a Te választásod lesz.
Már egy ideje én is arra várok, hogy valamelyik UHD-t megvegyem, aminél a leginkább hatásos az "upscaling", a felkonvertáló technológia. Egyelőre ebben a Sony látszik jónak.
El kell menni és megmutatják valamelyik műszaki áruházban, milyen képet hoz létre a készülék ezen felbontás javító tulajdonsága egy FULL HD anyagból. Annak alapján érdemes dönteni mit választasz, mert ez évekre, sőt évtizedre szól. Utána már csak bánhatjuk ha nem jót választottunk.
Amit a FULL HD televíziók optimális nézési távolságáról kell tudni, az a linkelt oldal közepén a táblázatból kiderül. A 4K (vagyis UHD) tv-kre a leírt távolság fele a mérvadó, azonos képernyő méret mellett, ha felkonvertált tartalmat nézünk.
Találtam egy régi, 2003-as Sony UHD tesztet, érdemes átolvasni. A technológia azóta még fejlődött tovább. Az ára is akkor még több millióba került, a mostani kiforrottabb és kedvezőbb árú darabokhoz képest.
Idéz..:
"Kezdjük mindjárt azzal, hogy az 4K/UHD tévé után a Full HD tévé képe látványosan gyengébb felbontású. Hirtelen nagyon zavaróvá válnak azok a képpontok, amik addig fel sem tűntek."
Köszönöm!
Még nézelődök.
Itt egy kis segítség: [link]
Ahogy az előző válaszoló is írta, ezekhez baromi közel kell ülni, hogy észrevedd a különbséget. Mérd le otthon milyen messze lesz a tv a kanapétól,ágytól.
Ha teheted, akkor csak Sony-t vegyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!