A gta 5 nek vagy a skyrimnek nagyobb a mapja?
Nekem a GTA 5 sztorija nem tetszik annyira(pontosabban a játszható karakterek nem szimpatikusak), ezért arról nem tudok nyilatkozni. Az online nekem nagyon tetszik. Rengeteg jármű, fegyver, küldi, stb... Az online hátránya, hogy bár lehet solo-ban is játszani, egyes küldetéseket csak társakkal lehet megcsinálni, és ha random emberekkel dob össze, akkor esélytelen. Tehát azt érdemesebb ismerősökkel játszani. A Skyrim fő története nem igazán kötött le. Valahogy unalmas volt. Viszont a Sötét Testvériség, illetve a Tolvajok Céhe szálak tetszettek nagyon. Összességében engem a Skyrim a végtelenségig le tud kötni, a GTA viszont csak akkor, ha valami robbantgatós fps vagy tps játékra vágyok. De mint azt korábban is mondták, a két játék összehasonlíthatatlan. De azért megpróbálom. Pontokba szedve:
Grafika: A Skyrim egy lassan 6 éves játék, ami azért már a legtöbb gépen maximumon fut. Akinek nem elég az eredeti maximum, az grafikai modokkal többet is ki tud hozni belőle. A GTA 5 sem mai játék, de ha jól emlékszem a PC-s verzió valami 2-3 éves lehet. Jobb a grafikája, és nagyobb a gépigénye, ami vagy előny vagy hátrány. Nyilván erre is vannak grafikai modok, amik brutálisan realisztikussá teszik a játékot.
Harc: A Skyrim a harc terén sokkal egyszerűbb. Szintlépéskor tudod növelni a maximális életerődet, ami megkönnyíti a harcot. Vannak potik, amik gyógyítanak, illetve varázslatok. Ha ügyes vagy, a nyilakat ki tudod kerülni, illetve minden húzós helyzetre van valamilyen spell. A GTA 5-nek őszintén szólva elég nagy szívás a harcrendszere. RPG-vel a kezedben sétálgatsz a gengszterek között, le se sz@rnak. De ha már belenézel az irányzékba, rád száll az egész tanya. Nincs célkereszt sem fps, sem tps nézetben, tehát ne is várd, hogy meglepi headshot-okat tudsz osztani. Ha messze vagy az ellenséges fészektől, mesterlövész puskával le tudod őket szedni. De már szinte nevetséges, hogy az ellenség milyen jól céloz. Gyakran az is csoda, ha túléled a harcot, de az, hogy sértetlenül megúszd, esélytelen. Persze lehet, hogy csak én vagyok béna. :P Mindenesetre, ha te terminátor módra bele akarsz szaladni egy golyózáporba, akkor a GTA 5 nem a te játékod.
Bűnözés: A Skyrimban, ha elkövetsz egy bűnt, 3 opció van.
-Ha a bűn elenyésző, pl. ellopsz egy almát, akkor vagy visszaveszi tőled a tulajdonos, vagy az őr szóvá teszi, de nincs semmi következménye.
-Ha a bűn már nagyobb, még van rá esély, hogy az adott területen kivívott tiszteleted megment, vagy egy kicsit lefarag a bírságodból.
-Nagy bűnt követtél el, pl. sorozatgyilkosság. Ez esetben vagy pénzbírság, vagy leülheted a börtönben. Ekkor elveszíted a lopott tárgyaidat, egy kicsit vesztesz a képességeidből, de utána tiszta lappal indulsz. Vagy ellenszegülhetsz az őröknek, de ekkor megtámadnak, illetve egy ideig üldöznek. Viszont minden térségnél külön számít a vérdíj, tehát lehet egy trollkodós város, ahol irtod a népet, és a többi helyen meg csak kertészkedsz. A GTA 5 esetében rémszánalmasan van megoldva ez a rendőrösdi. A rendőröktől egyszerűen nem lehet megszabadulni. Lelősz valakit, aztán telefonálsz, hogy szedjék le rólad a körözést, vagy még eleinte el tudsz menekülni NAGY NEHEZEN! De ha elkezded irtani a rendőröket, ahogy a legtöbb ember csinálja a GTA játékokban, akkor a végén 2 lehetőséged van. Harcolsz, amíg meg nem ölnek, vagy megállsz, és hagyod, hogy megöljenek. Itt nem tudod megadni magad, csak harcolni, vagy meghalni. Menekülhetsz, ahogy akarsz, de ezek csak mennek rád, sosem fogynak el, és minimum fél óra, míg valami csoda folytán el tudsz menekülni. Illetve a rendőrök néha már nagyobb kárt okoznak az üldözés során, mint amit te okoztál, ami miatt üldöznek. Totál irreális.
Sztorin kívüli egyéb lehetőségek: Gondolkodás nélkül állíthatom, hogy a Skyrim több mellékküldetést tartalmaz, mint a GTA 5. Habár az utóbbiban vannak minijátékok, mint a célba lövés, tenisz, és érdekességek, mint a sztriptízbár, stb... A Skyrimban ilyen nem nagyon van.
Modok: Ugyebár a Skyrimnak kijött egy felújított verziója a Legendary Edition. Amennyit hallottam róla, grafikailag jobb lett, illetve gondolom az elődjében fellelhető bugok egy részét is kijavították. Ehhez jóval kevesebb mod van, és nem tudok róla nyilatkozni, hogy hogy működnek. Míg az első Skyrimhoz kijött 3 DLC, és már nem frissítik tovább. Ebből következik, hogy a legtöbb mod, amit találsz, működik. Illetve a Skyrim modolása nem olyan összetett, mint a GTA 5-é. A GTA 5-öt az online miatt is, meg amúgy is folyamatosan frissítik. Ezért sok mod, amit letöltesz, már nem is jó a te verziódhoz. Illetve nincs is sok mod, ami ténylegesen hozzátenne valami nagyot a játékhoz. Modderek csinálnak mindenféle változtatást, ami jó fun-olásra, vagy mondjuk megkönnyíti a dolgodat, de maradandó változást nem hoz.
Mentés: A Skyrim esetében a mentés úgy működik, hogy ahol állsz, nyomsz egy Save-et, és legközelebb onnan folytatod. Míg a GTA 5-nél csak az állásodat menti el, hogy mennyi pénzed van, mennyi küldit csináltál, stb., de nem ugyanarról a helyről folytatja, ahol mentettél, illetve van, hogy nem is azzal a karival(mert ugyebár 3 van). Így bizonyos dolgok, mint a körözés, csak egy adott játékban marad meg. Ez szerintem egy oltári hiba. Ha minden tettednek maradandó következménye lenne, akkor sokkal realisztikusabbra csinálták volna ezt a rendőrös kergetőzést is. Mert ezek komolyan lerombolnák a fél várost csak azért, hogy elkapjanak...
Ha meg akarod venni valamelyik játékot, én a Skyrimot javaslom. Több benne a lehetőség, kisebb a gépigénye, illetve olcsóbb is. De ha csak torrentről akarod leszedni, akkor szerintem próbáld ki mindkettőt, mert mint az én is és más is mondta, a két játék összehasonlíthatatlan, meg aztán akkor fogod igazán tudni, hogy milyenek, ha kipróbáltad őket.
Ez csak az én véleményem volt, szóval légyszi ne kövezzetek meg, ha nem értetek egyet, csak mondjátok el, hogy mit gondoltok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!