E Ciginél alacsony OHM-os tekercsek használata mivel jár?

Figyelt kérdés
Üdv mindenkinek. El is mondom, mi a szitu. Van egy Kangertech Top Evod cigim, ami (ha jól tudom) 40W os. A coil 1.5 Ohm os (nem tudom miért ilyen magas, szétnéztem a neten, 0.5 Ohm os tekercsek a legelterjedtebbek). Namost egyrészt teszt miatt vettem, hogy bejön-e a cucc, másrészt pedig mert eléggé olcsó volt (4K Ft). Azóta szépen rájöttem, hogy ez hosszútávon nem lenne okés. Gyenge füst (alacsony teljesítmény miatt gondolom), kicsi tartály, gyenge és egyben nem cserélhető akku (650mah), újjáépítés kizárólag a komplett fűtőtesttel lehetséges (VOCC-T, függőleges coil), bár szét lehet szedni (gondolom). A helyzet az, jó hobbi, bár nem cigizek, tehát 0 nikotines lötyivel szórakozok, de egy újbóli (komolyabb) kiadást nem vernék rá. Mert ahogy nézelődtem, egy RBA s starter, vagy egy komolyabb mech mod már nem 4-5K körül lebeg. Amire gondoltam, az az, hogy újjáépíteném a kazánját, de 1.5 Ohm os fűtőszálat nem leltem (lehet én keresem rossz helyen...). Vatta simán lenne, de coil csak 1 Ohm alatti. Kérdésem az, mivel járna, ha újjáépíteném alacsonyabb ellenállású tekerccsel? Túl forró lenne (gondolom nagyobb teljesítményt adna le a kevesebb ellenállás miatt, bár nem vagyok ebben otthon), esetleg káros lenne az akksira, vagy az elektronikájára? Ne adj ég, felrobbanhatna? Tudom, ilyesmivel nem jó játszani, mármint hozzá nemértőként, pont ezért teszem fel a kérdést, úgyhogy légyszi ne szóljatok le :3 Kezdő vagyok... Az a helyzet szívesen füstölögnék vele, de a folyamatos full kazán csere már nem jön be. Igazából azért nem akarok rá költeni (még azt a szerencsétlen 800 Ft ot sem kazánonként), mert tudom, hogy hiába új lenne a kazán, a teljesítmény jobb nem lenne, magyarul egy új vape lenne az, amire igazából megérné költeni (persze ez megfontolandó még), úgyhogy kazánokat nem szívesen vennék. Utólag szépen kiderült, elhamarkodtam az egészet, mert kb ez a modell rendelkezik az egyik legsz@rabb kazánnal, és leggyengébb teljesítménnyel, de már mindegy. Ami pl komolyabb, 15K körül még azokban is pocsék a kazán, amiben már jobb, vagy eleve RBA s mechmod, esetleg külön összerakott komponensekből áll, azok min 20k felett kezdődnek (tehát az igazán normálisak). Bocs a regényért, volt időm és leírtam ami eszembe jutott :3 Tehát mi történne, ha alacsonyabb ellenállású tekercs kerülne egy kb 40W os kazánba? Illetve ha már itt vagyunk, ti mennyit vertetek vape ra?
2017. okt. 29. 19:03
 1/5 A kérdező kommentje:
Az egyik oldalon részletesebb információkat találtam róla. Többek között azt is, hogy alacsony ellenállás védelem is van benne, illetve hogy 0.4 Ohm a minimum. Tehát ha én beletennék egy 0.5 Ohm os tekercset, nem lenne gond igaz?
2017. okt. 29. 19:28
 2/5 ThodEE GoD ***** válasza:

Ezt olvasd át, remélem segít ;)

[link]

2017. nov. 19. 11:03
 3/5 A kérdező kommentje:
Kösz a linket :) Nos szerintem a mellett maradok, hogy az újratekert patronomnak nem kellene 1.0 Ohm alá esnie, persze ezt majd letesztelem. Közben elgondolkodtam egy új Vape n, amin könnyebb lenne a kazánfelújítás, több gőz képződne, illetve variálni lehetne a feszültséggel, teljesítménnyel, avagy rábízni az egészet a Thermo Control ra. Ami viszont újabb kérdéseket vetne fel az állítható készülékek vs Mech Modok között. Persze ennek még utánanézek :)
2017. nov. 19. 11:36
 4/5 anonim ***** válasza:

ThodEE GoD nevű felhasználó válasza:

Ezt olvasd át, remélem segít ;)

[link]

nem működ--

2017. nov. 19. 12:28
 5/5 ThodEE GoD ***** válasza:

Működik csak sajnos rákattintva valamiért további karakterek kerülnek a linkbe, nézd meg mit nyit meg ha rákattintasz, külön beírva a megfelelő linket nem a 404es hiba jön be ;)

Sajnos nem tudom mi történt a GyakoriK oldallal, más lassulást és kapcsolati hibával is találkoztam ma :(

2017. nov. 19. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!