Mi a véleményetek erről az ASUS laptopról?
A főbb kérdéseim a következők lennének:
- A lithium-polymerről hol azt olvasom, hogy rövid élettartamú, hol azt, hogy hosszabb... ugye nem kell 1 év után kicseréltetnem az akkumulátort?
- HA ki kell cseréltetnem az akkumulátort... ugye lesz rá lehetőség? (lehet elévült adat, de azt olvastam, hogy XY laptopok akkumulátorát lehet, hogy nem is lehet kicserélni)
Elég sokat használnám és nagyrészt megterhelőbb dolgokra...
PL: videóvágásra, digitalizálásra (rajz) illetve játékra. (SIMS4, Blade and Soul (mmo) )
Elég erős gépnek tűnik, ennél rosszabb gépeket is simán használnak azokra a célokra amiket felsoroltam, de szeretném, ha minél hosszabb ideig lenne társam a készülék.. ugye(?) nem kell félnem attól, hogy 5 év múlva le kell cserélnem?
A mostani laptopom egy olcsóbb kategóriás volt, 5 év után halt meg az akkumulátor illetve adott le ateljesítményéből, ami elég szép teljesítmény (szerintem LI-IONos volt) de szintén nagyon sok dologra használtam... ezért gondoltam, hogy most befektetek egy kicsit borsosabb árúba, hátha hosszabb ideig élvezhetek egy erősebb gépet.
U-s procival szerelték, erre alkalmatlan... vagy 5x
annyi ideig kell várnod, mint egy HQ-nál.
A lifepo4 (ezt a lithium-polimer típust használják
általában) élettartama sokkal nagyobb, több teljes
ciklust él meg, mint egy li-ion akku. Ez tény.
Viszont az is, hogyha elméretezik, akkor kevesebbet,
de szerencsére ez nem sűrűn fordul elő.
Most lehet én nem találtam meg vagy rossz a link, de mik a konkrét paraméterek?
Milyen cpu? i5 vagy i7?
Hdd vagy SSD és mekkora.
Mennyi ram?
Mert a link-en csak annyi van max 16 GB.
Konkrét notebook-ot írhatnál mert ez csak egy termékleírás milyen paraméterekkel lehet venni ezt a notebook-ot.
most szerintem ha az ember notebook-ot vesz nem az a lényeg hogy milyen az aksi, el kell vinni szervizbe és valamennyi összegért raknak bele újat.
Nekem van egy Sony notebook-om, 2012-ben vettem és még mindig jó az aksi, mondjuk javarészt tápról megy de használtam már aksiról is valamennyit.
Igazából mindent tud a notebook.
1 TB hdd, windows 10, 2 GB-os vga és nvidia nem pedig amd, full hd kijelző.
Mondjuk csak annyit tennék hozzá ha már ennyi sok pénzem lenne notebook-ra lehet nézegetném a Dell-eket is, az lehet valamivel jobb márka, bár akkor ezt a config-ot drágábban kapnád meg, kivéve ha van akció, vagyis leárazás.
Bár az Asus is teljesen jó.
mondjuk ez.
Dell, windows 10, 256 SSD ami gyorsabb és újabb mint a HDD, 4 GB-os nvidia vga, 8 GB ram, de ez csak i5-ös cpu.
Köszönöm szépen az ajánlást is és a véleményt is, megnyugtatnak a pozitív visszajelzések
(Személyes, bár az igazat megvallva, alapból "nem" lenne nekem sem ennyi pénzem rá, de rengeteget spórolok és mindig csak a legszükségesebbekre költöm a pénzt, szóval ez egy kivételes alkalom... :D csak azért írom ezt le, mert nem szeretném, ha félreértés történne anyagiak terén)
Videóvágás miatt írtam, hogy nem kellene megvenni.
U-s proci, azaz csökkentett teljesítmény, inkább aksi-
időre van optimalizálva. Fele mag van benne, mint a HQ-
ban, a cache is kevesebb, integrált vga is gyengébb,
940M is gyenge, ha videót kell kódolni.
i7-7700HQ procival szerelt laptop, 950M kártyával (ami
már erősebb), SSD is van benne, árban szinte azonos:
Köszönöm! Nektek is!
Jajj! Aranyos vagy, de kisebb kaliberű videókról van szó! Általában a rajzaim készítésének folyamatát szoktam felvenni és ezt megszerkesztgetni :)
Nagyon szépen köszönöm ezt az ajánlást is, megnézem és mérlegelek majd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!