Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Melyik mélynyomót érdemesebb...

Melyik mélynyomót érdemesebb megvenni? (2.1 szett vs autós)

Figyelt kérdés
Üdv mindenkinek. Nos jelenleg az a szitu, hogy egy Trust Tytan 2.1 es rendszerem van, és hatalmas csalódás :S A mély hangokat borzasztóan adja le. A membrán kilengése már-már röhej, hisz még a Bassotronics-Bass i love you (boosted) sem képes korrekten megmozgatni, pedig az még egy hordozható 1.0 ás BT hangszórót is felébreszt lol. Aki nem ismerné, 60 W RMS és 120 Peak Power je van. Vagyis 2x15 szatellit és 30 a mélyláda. Ami összességében max 2x30 + 60 W. És még ezt is elég gyéren adja le :/ Sokat adtam ki érte (viszonylag), de most szeretném elpasszolni. Az árából illetve némi pluszból szeretnék egy korrekt rendszert venni. Jelenleg 3 rendszer jöhet szóba, egy Genius SW 2.1 3000 (2x15 + 40 W RMS, azaz 2x30 + 80 W Peak lenne itt a max), a másik egy Mystery MTB-250A autós mélyláda beépített erősítővel (180 W RMS, 360 W Peak), erősítőhöz lenne tápegységem épp fölös. Végül a harmadik egy szintén autós Alpine SBE-1044BR ami passzív, tehát erősítő nélkül jönne, és egy 40W os erősítőm van csupán hozzá :S Árbeli sorrendben a Genius a legolcsóbb, aztán a passzív Alpine, végül a Mistery. Az a lényeg, néha szeretem bömböltetni rendesen a házat. Nem szeretnék sokat tökölgetni vele, meg cserélgetni, most szeretnék egy korrekt rendszert, és amíg él, addig szóljon... Mit javasoltok, melyiket érné meg leginkább, vagy egy 4x5 ös szobába milyen mélyláda lenne elég, esetleg "szomszédébresztő" ? :D A Genius mellett szerettem volna voksolni, nagyon jó a hangzás, kapok is mellé 2 szatellitet, viszont csak 40 W RMS jön ki a mélyládából. A Mistery a legdrágább, de ott készen van minden, és a legjobb teljesítmény belőle jönne ki (bár nem tudom ekkora erő nem-e fölösleges a házban), illetve az Alpine, amiről elfelejtettem, hogy gyár speckói alapján 150 W RMS re képes, és elvileg 500 W Peak ra. Viszont itt csak töredékét tudom kisajtolni az erejének :/ És őszintén tanácstalan vagyok...
2017. aug. 5. 16:57
 1/4 anonim ***** válasza:
Az Alpine érzékenysége 89 dba, simán elég lehet neki a 40 watt is, ha azok minőségi wattok
2017. aug. 6. 07:20
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem konkrét mélynyomó erősítőtől kapná azokat a wattokat, egy Pioneer autó-rádióra gondoltam, amin az EQ nál mindent lehúznék, a mély hang pedig menne maxra :/ Kifejezetten mélyre tervezett erősítőből csupán egy 25W os van csak, és bár a minősége korrekt, de a teljesítménye szerintem túl alacsony. Az Alpine al azért van fennakadásom csupán, mert láttam teszteket, és nagyon jól szól, viszont nincs hozzá megfelelő erősítőm, és tartok tőle, bőven benne marad a kakaó :S
2017. aug. 6. 09:12
 3/4 anonim ***** válasza:
Egy autórádió max 10 wattot tud, hiába van 40 ráírva, az úy felejtős. Veszel egy 2x60 wattos sztereó erősítőt hozzá, az meghajtja bőven, azzal nem lenne gond. Én a helyedben vennék egy Logitech Z 623-at és minden gond megoldva.
2017. aug. 6. 15:24
 4/4 A kérdező kommentje:
Elég szép teljesítménye lenne a Z623 nak, csakhogy az kb 45K ba kerül. A felsoroltak közül a Genius t 19K ért, a Mystery t 31K ért, az Alpine t pedig 26K ért tudnám megvenni. A gond itt részben a pénz, hisz túl sokat nem szeretnék érte adni, és ezért lett volna 30K körül a max. Ha a pénz annyira nem számítana, egy Edifier S550 Encore alá nem adtam volna :D
2017. aug. 6. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!