A tápom kipukkant. Minden tönkre ment?

Figyelt kérdés
Mai nap meghalt a tápegység a számítógépemben. (nBase 600w) Nagy pukkanás,villanás és megállt a gép. Ilyenkor mit szokott magával vinni? Van a gépben, procira,alaplapra,Merevlemezre,ramra és tápra is garancia. A garancia ezt megoldja, vagy nem? Előre is köszönöm a válaszokat.

#garancia #nBase 600w
2017. júl. 25. 04:10
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Gagyi a táp, 0 védelemmel, így csak imádkozni tudsz, hogy csak az ment el. A garancia nem érvényes.
2017. júl. 25. 06:47
 2/10 anonim ***** válasza:
45%
Vegyél egy rendes tápot, pl. FSP
2017. júl. 25. 07:10
 3/10 anonim ***** válasza:

"A garancia ezt megoldja, vagy nem?"

A garancia arra vonatkozik hogy minden körülmény megfelelő, a cucc mégis behal.

Tehát ha beázik a tető és amiatt megy tönkre, arra sem érvényes a gari, vagy ha a házra zuhan egy repülő.

Ha boltban vetted a configot egyben, akkor van esélyed, egyébként ha a táp mindent magával rántott, akkor cumi.

Mielőtt bármibe kezdesz, keresd meg a táp papírját. Ha normális helyről van, talán ki tudsz harcolni valami kártérítést, de ne éld bele magad.

2017. júl. 25. 08:12
 4/10 anonim ***** válasza:

Ha egyben vetted a gépet, és a garancia matrica ép, sértetlen, van esélyed.

A egyenként vetted az elemeket, és te raktad össze otthon, akkor legfeljebb a tápot cserélik ki egy ugyanolyan szarra, mint ami eldurrant, az összes többi dolgot (alaplap, CPU, RAM, videokártya, HDD) buktad.

2017. júl. 25. 09:35
 5/10 A kérdező kommentje:

A gépet egy számtek boltma raktár össze,és a garancia papírokat maguk rakják el,hogy ha bármi baj van ők "jobban" vissza tudják küldeni. Minden egy boltbólvolt, és ők is rakták össze. Másik,hogy ők ajánlották ezeket az alkatrészeket,de a tápra direkt rákérdeztem,hogy biztos elég, és nem fog év múlva tönkremenni.

Tehát remélem,hogy ők mivel jobb kapcsolatba vannak a beszállítókkal esélyesebb lesz a garancia. Én a gépbe 1x nem nyúltam, max hogy a merevlemezt én rendeltem,és raktam bele. Annak nálam van a garancia papírja , és a konzolvilágba szól.

2017. júl. 25. 13:42
 6/10 anonim ***** válasza:
Eltették a garanciapapírokat... és NEKED milyen garanciapapírod van feléjük? Legalább egy számla van, vagy okosban adták, jóárasítva?
2017. júl. 25. 14:57
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha ők rakták össze, akkor ök fogják megoldani.

Hívd fel.

2017. júl. 25. 15:15
 8/10 A kérdező kommentje:
5. válaszoló. Blokk van nekünk róla,és azt mondák azt tegyük el.
2017. júl. 25. 15:57
 9/10 anonim válasza:

Hogy tud kipukanni egy táp?

Most lett meg az új gépem, chieftec smart 600w az jó? Most beparáztam :(

2017. júl. 26. 11:13
 10/10 A kérdező kommentje:

9. válaszoló

Úgy, ha pl a géped igényel 400w ot, de a táp csak 300w ot tud leadni, akkor túlterhelődik és tönkremegy. Az enyém is 600w os volt,mégis 390w körül fogyaszthatott maxon a gépem, de mivel noname tápom volt megadta magát. A tiéd viszont el van látva ilyen védelmekkel ahogy tudom.

2017. júl. 26. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!