Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mi az oka hogy tönkre ment a...

Mi az oka hogy tönkre ment a 30 000 voltos tekercsem?

Figyelt kérdés
Rendeltem az ebayen egy magasfeszültség előállítására alkalmas eszközt. 400 kv volt ráírva de a levegő átütési szilárdságából adódóan kb 30 kv lehet benne. Szórakoztam vele meg minden és sokszor rövidrezáródott a kimenet. Utána csak egy 1 mm hosszúságú szikra jelent meg és vége. Az eredeti átütés az 1,5 cm volt. De mért megy tönkre vagy mi meg tönkre benne a rövidzártól. Hülye válaszoktól kiméljetek 14 éves vagyok és érdekel mi lett vele. Utána szétszedtem és a felépítése igy nézett ki: egy rezgőkörös meghajtó (egy bemeneti tekercs egy visszajelző tekercs és egy kimenet) a kimenet után pedig ha jol láttam egy feszültség szorzó volt mert sok kis fóliakondi volt benne meg egy olyan alkatrész amit még sose láttam. Gondolom magasfeszültésgnek ellenálló dióda mert az is kell ugye bele . Köszönöm a válaszokat!

2017. febr. 27. 19:35
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon okos meglátásaid voltak a feszültségsokszorozoval kapcsolatban. Ezért nem értem, hogy a kérdésed miért tekercsre vonatkozott? Ha a kimenet rövidzárba ment sokszor, elöfordulhatott bármely alkatrésznél tulterhelés v. átütés. A kimenetnél sorosan nem találtál egy nagyobb értékü ellenállást?
2017. febr. 27. 19:49
 2/2 anonim ***** válasza:
Nagy menetszámú tekercsek rövidzár esetében egyszerűen elégnek. Valahol szakadás lehet a tekercsben.
2017. márc. 8. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!