Antenna erősítőknél mi az a tilt-szabályozás?
A beépített kábelkorrekciós áramkör (tilt) segítségével
pótolhatjuk a kábelcsillapítás okozta veszteségeket a
magasabb frekvenciákon.
Akkor is kell a TILT. Az erősítést feltekeres amennyire tudod, és a magasabb frekiken letekered.
Ha az alacsony frekvenciák rosszabbak, nézd át a kábelezésedet, a magasabb frekik kevésbé érzékenyek a kontakthibákra, mert kapacitív úton is "jobban közlekednek".
Ha nem F-csatlakozókkal és F-es elosztókkal van szerelve a hálózat, hanem hagyományos TV-antennadugókkal, akkor első körben ezeket az elemeket cseréld ki.
Egy antennás szakemberrel érdemes lenne megnézni a kábletévé hálózat átadási pontján a spektrumot (ahol a bejövő koax rácsatlakozik a te házi hálózatodra). Ha a szolgáltatót hívod, első körben ő is a helyi kábelezés ellenőrzését fogja javasolni.
F-csatlakozók vannak, egy F-es elosztó.
Ha megnézetem szakemberrel, műszerrel a spektrumot és azt mondja, hogy az alsó frekvenciák elég gyengék, akkor a szolgáltató mit csinál? Gondolom addig eleve semmit, amíg saját maguk meg nem nézik, de egyáltalán utána mit csinálnak? Nem tudom ez másnál nem gond? Állítanak az erősségen a központban vagy a házban (panellakás)?
"Az erősítést feltekered amennyire tudod, és a magasabb frekiken letekered."
Akkor a TILT az erősítés eloszlását, görbéjét szabályozza?
Ha egyik oldalra tekerem, akkor az alsóbb, ha a másik irányba, akkor a felsőbb frekiket erősíti inkább?
Mert a definícióból (ami itt az első két válaszban is van kb.) nem az következik, hogy a TILT inkább csak a magasabb frekvenciákon érdekes?
"Ha megnézetem szakemberrel, műszerrel a spektrumot és azt mondja, hogy az alsó frekvenciák elég gyengék, akkor a szolgáltató mit csinál? "
Nem erről volt szó.
A szolgáltató fejét kell ütni hogy addig csinálja míg nem vagy elégedett az eredménnyel.
GOTO #4 answer.
END
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!