Hogy működik az alaplapi ventilátor szabályozás? Konkrét alaplap GA-Z97X-Gaming 3 esetében pl. Többek közt mi az a VCC. Főképp azért kérdem, mert nekem olyan ventijeim vannak, aminek csak 1 +/- ból állnak a vezetékei. Hogy varázsolom össze?
3/4) CPU_FAN/SYS_FAN1/SYS_FAN2/SYS_FAN3 (Fan Headers)
All fan headers on this motherboard are 4-pin. Most fan headers possess a foolproof insertion design.
When connecting a fan cable, be sure to connect it in the correct orientation (the black connector wire
is the ground wire). The motherboard supports CPU fan speed control, which requires the use of a CPU
fan with fan speed control design. For optimum heat dissipation, it is recommended that a system fan be
installed inside the chassis.
CPU_FAN:
Pin No. Definition
1 GND
2 +12V
3 Sense
4 Speed Control
SYS_FAN1/2/3:
Pin No. Definition
1 GND
2 +12V / Speed Control
3 Sense
4 VCC
Megvásárlás előtt vagyok, és eddig még nem volt ilyenem, de kb annyit már kihámoztam a dologból, hogy elvileg a 12 V az állandó, tehát nem feszültség-szabályozósan működik valószínűleg, hanem a VCC csatornán vezérli, és elvileg a PWM-es ventikben van valami elektronika, ami frekvenciában ossza a bejövő 12 V-ot, így csinál belőle kevesebbet.
Szóval valószínűleg nem megoldható. Max ha lenne egy olyan kis elektronika pár száz forintért, am ezt megcsinálja, és arra kötném rá a sima ventiket.
Ilyet esetleg lehet valahol szerezni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!