Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Aluminiumkábel jó hangfal...

Aluminiumkábel jó hangfal bekötésére?

Figyelt kérdés
2010. máj. 20. 17:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy milyen helyen!

Ha fix helyen van és nem mozgatod, rakosgatod, akkor no problem!

De ha gyakran rakosgatod, az alumíniumkábel hamar eltörik!

2010. máj. 20. 18:05
 2/11 cipi8 ***** válasza:
72%
Hát kb.80-100 ft.-tól lehet kapni a hangfal kábel méterét bármilyen mezei villamossági vagy vas edény boltban nekem itthon van pár hangfalam de mindegyiken szabványos hangfal kábel van! Szerintem sokkal jobb és szebben is néz ki mint mindenféle fajta szir-szarral összekötözgetni! Ja és ha nem is egy forma a kábelek keresztmetszete még az ellenállás is más lehet!
2010. máj. 21. 23:22
 3/11 cipi8 ***** válasza:
72%
Ja az általános ami nem speciális hangosításra kell az a 2*0,75 mm-es!tökéletes Hi-Fi-k és házimozikhoz!
2010. máj. 21. 23:27
 4/11 anonim ***** válasza:
76%

Igen, jó hozzá az is. De abból dupla akkora keresztmettszeti területü kell, mint rézből, mert az alumínium csak fele annyira vezet, mint a réz! (hozzáteszem, hogy még így is elég jól)

Viszont arra nagyon figyelj, hogy alumínium rézzel nem érintkezhet, mert akkor megeszik egymást. Pontosabban egyik a másikat, de nem tudom már, hogy melyik melyiket.

2010. máj. 22. 13:30
 5/11 anonim ***** válasza:
a rossz vezető tulajdonság a mélyhang-átvitelnél jó HiFi-nél már hallható lesz
2010. máj. 22. 13:53
 6/11 anonim ***** válasza:
61%

Mi van a rossz vezetőtulajdonsággal, meg a mély hangokkal?

Légyszives taglald amit írsz, de legalább használj vesszőt a megfelelő helyeken.

2010. máj. 22. 14:56
 7/11 anonim ***** válasza:

jó minőségű HiFi rendszeren számottevő mélyhang-veszteséget okoz az alukábel

nem arra gondolok, hogy egyáltalán nem lesz mély, csak mélyek ereje és a szubbasszus szenved csorbát, illetve válik testetlenné

komolyzenén, igényes könnyűn hozzáértő azonnal hallja, de pl. a Kossuth rádió időjárásjelentése ugyanúgy fog szólni

2010. máj. 22. 15:53
 8/11 anonim ***** válasza:
61%
Erre van valami logikus magyarázat is, vagy csak olyan duma, mint hogy a sodrott kábelen jobban átmennek a magas hangok? (megjegyzem, hogy ez utóbbi dolog magyarázatába bele lehet erőszakolni a skin hatást, de amit te mondasz, arra semmilyen fizikai tartalmat nem látok) Mert ha igen, akkor légyszives írd le, mert sokunkat érdekel!
2010. máj. 22. 17:02
 9/11 anonim ***** válasza:

Bár a site szabályzata külön kitér arra, hogy csak a kérdésre válaszoljuk de:

Nem vagyok szakmabeli,(humán értelmiségi) de 30 éve hifizek, s ott ez evidenciának számít(nem kell marhatenyésztőnek lenni, hogy megmondjuk, melyik a jó hamburger), az én hangfalkábelem van Den Hul the Wind pl. 60 ezer forint volt használtan OFCC irányitott(ahogy húzták a gyárban úgy kell bekötni), és sokat dobott a rendszeren!

Ha nagyon megeröltetem magam azért van vagy 15 műszaki érvem, hogy miért is: Kérlek ne villanyszerelő mentalitással olvasd, mert nem 50Hz 220V vezetéséről van szó(ahol igazad lehet), hanem 10-40 000Hz, 18 amper csúcsárammal teljes szobahangerőn, ahol igen fontos a dinamikus változások közvetítése is!!

-széles ferkvenciasávban állandó paraméterek(15-40 000Hz)

-nagy dinamika- és frekvenciatartományban ugyanúgy vezet

-kedvező fázis-impedanciagörbe: megérkezéskor minden hang fázishelyes

-elektromágneses és rádiófrekvenciás interferencia-és zajszigetelés

-tiszta, minőségi anyagok, évtizedekig tartós paraméterek

-adalékolás, OFCC

2010. máj. 22. 17:59
 10/11 anonim ***** válasza:

Hát ez szép és jó. De fizikai indoklás nincs hozzá.

AZ, hogy te megveszel 60ezer forintért valami hűdejódenevevan kábelt, az már téged minősít.

Na ja... Ahogy anyukám mondja: TÖbb pénze van, mint esze.

Nem állítom azt, hogy nem mehet át rajta a jobban a villamos jel, mint a mezei kábelen, de több tízezret én -még ha lenne akkor sem - nem adnék ki rá. Egyszerűen elvi okok miatt.

A másik dolog: most csórikám miért ne köthetné be alukábellel, ha egyszer neki az van. Ha 60ezer forintos kábeled olyan jó, akkor tök mind1, hogy most gagyi rézkábelt, vagy méggagyibb(?) alukábelt használ. Fölöslegesen ne bonyolítsuk egymás életét.

2010. máj. 23. 09:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!