Orion hangfal felújítás?
Figyelt kérdés
Orion HS-280 - as hangfalakat föl lehet úgy újítani, hogy az egészen igényes kifinomult hangzásvilágot hozzon létre? Gondolok itt elsősorban arra, hogy komolyzenekedvelő vagyok, és leginkább az nem tetszik benne hogy kissé összemossa a szólistákat, tehát nem lehet egyenként kihallani az egyes hangszereket úgy, mint amilyen élményem előben szokott lenni amikor elmegyek egy-egy előadásra, vagy hogy nem hallom pl. amikor levegőt vesznek a fúvósok. (Fejhallgatón viszont sokszor észrevehető).2011. nov. 1. 12:24
1/5 anonim válasza:
Ez egy huszon pár éves hangfal és akkor is csak az árához képest volt jó, csodákat nem lehet várni. Ha nagyok az elvárások, akkor zsebbe kell nyúlni, nincs alternatíva, főleg a vaktában barkácsolás nem fog jó eredményt hozni.
/ Legalább fejmagasságban vannak a hangfalak? /
2/5 anonim válasza:
Ha egy mezei közeltéri monitor túl rossz, akkor miért lenne egyáltalán elviselhető letűnt korok hifije? Tartós meg van benne anyag, de...
3/5 anonim válasza:
Én annyit szeretnék hozzáfűzni az egészhez, hogy manapság nem lehet kapni ilyen jó minőségű hangfalakat elérhető áron. Bárki bármit mond, árkategóriájában nincs még egy ilyen jó hangfal, mint az Orion HS széria. Még a híres Videoton DC hangfalak is kicsit alulmaradtak ezekkel szemben. Tény hogy 20-30 évesek, de a jelenlegi hangfalpiacon nem találsz ezeknél jobb hangfalat többszáz ezer forintos árkategória alatt. Én azt tudnám javasolni, ha nem akarsz sokat költeni, hogy az Orion HS500 vagy a HS511 típust válaszd, 20-25 ezerért hozzá lehet jutni, garantáltan jobb a 280-asnál, igaz jóval nagyobb is. A 280-ast meg add el, ha szép állapotban van 15 ezret simán adnak érte :)
4/5 anonim válasza:
Hangszórópár kétutasan, dóm magassal, hangváltóval kijön 40 alatt nagyon jóból is. Zárt dobozt meg igazán nem kunszt összeállítani: egyszer kell nem sajnálni a tömítő-ragasztóanyagot meg a csavarokat belőle. Akármelyik lapszabászat tizedmilliméteren belüli pontossággal max öt darab ezresért ellát egy zárt párra való vastag pozdorjával, amit tovább merevíthetsz terelőlemezekkel. A hangszórón múlik a legtöbb, és jobb a mai alsó-középmezőny is akármelyik kommersz oldtimernél.
5/5 anonim válasza:
Az élő komolyzenei koncertek nagyon magasra helyezik a mércét. Otthon sosem fog úgy szólni! Az említett elvárásoknak szerintem ez az orion nem fog eleget tenni, hiába nem rossz doboz. Ide valami komolyabb B&w-t tudnék elképzelni, vagy JPW-t. Legjobb esetben használtban 50 egy ilyen pár polcsugárzó és még nem biztos, hogy elégedett lesz vele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!