Paksi Imre kérdése:

Ubuntuval valaki segit?

Figyelt kérdés
Hogy lehetne ubunturol telepiteni windowst? (nincs dvd-m pendrive-m) és az ubuntu ami van a gépen semmilyen programot nem futtat szerintem teljesen hibás a rendszer de letöltöttem a win7-et iso fájlba de nem tudom hogy futtassam! Nagyon kéne az sos! Még az ubuntu software centeren keresztül sem tudok semmilyen progit sem telepiteni! De még a rendszert sem tudom frissiten! Egy reményem van terminálon keresztül! Részletes leirás kéne

2017. jún. 19. 19:34
 1/8 anonim ***** válasza:
Blueray-ed van?Esetleg okostelefonod?Amúgy segítek...
2017. jún. 19. 20:16
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Ő amúgy lekéne töltened egy poweriso-t...
2017. jún. 19. 20:19
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem teljesen értem, hogy mit is szeretnél. Az Ubuntu helyett szeretnél Win7-et feltenni? Vagy mit szeretnél csinálni az iso fájllal? Kiírni DVD-re?
2017. jún. 20. 09:43
 4/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat! szeretném ubunturól win akármire cserélni illetve ubunturól szeretném telepíteni! ez lehetséges? igen van okostelefonom!
2017. jún. 20. 10:42
 5/8 anonim ***** válasza:

"ubunturól szeretném telepíteni"

Mármint az Ubuntu mellé? Két lehetőség van:

- Ubuntu helyett, vagy

- Ubuntu mellé (dual boot)

Mindkettőhöz előbb ki kell írni az iso fájlt mondjuk DVD-re (vagy pendrive-ra). Ehhez pl. használhatod a woeusb nevű valamit.

[link]

2017. jún. 20. 12:26
 6/8 anonim ***** válasza:
Muszáj beszerezned egy DVD-t vagy pendrive-ot, másképp nem fog menni.
2017. jún. 20. 14:11
 7/8 anonim ***** válasza:

Ugye nem arra gondolsz, hogy az Ubuntu futása közben szeretnéd telepíteni a Windows? Az nem fog menni. Operációs rendszer csak úgy tud települni, hogy kizárólagosan fut, nem pedig egy másik op.rendszer "alatt". Ezért kell kiírni valami adathordozóra, hogy arról tudjon indulni a gép.

Vagy: virtuális gépre telepítheted, de szerintem nem erre gondoltál.

2017. jún. 21. 01:17
 8/8 anonim ***** válasza:

"Egy reményem van terminálon keresztül!"

Az Ubuntu (de más Linux-disztribúciók is) a programokat csomagok útján kapják, amit a csomagkezelőn keresztül tudnak telepíteni/frissíteni/törölni.

Ilyen például a grafikus felületű Szoftverek (régebbi verzióknál ezt Szoftverközpontnak hívták - éppen ezért gyanítom hogy régebbi Ubuntud van, melyik (cat /etc/lsb-release parancs segítségével kiderítheted )? Mert már a 2016-ban megjelent 16.04-ben lecserélték azt: [link] ), a grafikus felületű Synaptic, a konzolos felületű apt, satöbbi...

A

sudo apt-get update

paranccsal tudod frissíteni a csomagtárolókat, a

sudo apt-get upgrade

paranccsal meg a csomagokat

sudo apt-get install <csomagnév>

paranccsal meg telepíteni, a

sudo apt-get remove <csomagnév>

paranccsal úgy tudod eltávolítani a csomagot, hogy a konfigurációs állományok megmaradjanak, a

sudo apt-get purge <csomagnév>

paranccsal úgy tudod eltávolítani a csomagot, hogy a konfigurációs állományok ne maradjanak meg.

A Win7 telepítéshez meg mindenképpen kell DVD-meghajtó, vagy USB-s meghajtó. Esetleg megoldható egy másik bootolható merevlemezről/merevlemez-partícióról (szimpla bootolható NTFS-meghajtó kell, amire felmásolod a .iso állomány tartalmát - mindezek Linux alól is megoldhatóak); vagy egy másik gépről, ha ez a gép képes a hálózati PXE boot-ra.

2017. jún. 21. 01:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.