Jvc rx 554 r típusú erősítőre hogy kössek be 3 hangfalat?
Szóval az alsó sorba ahova8-16 Ohm van írva oda van bekötve 2db 8 Ohm-os Proel Smart 15P hangfal. van még egy 4 Ohm-os mélyládám simán csak egy mélyhangszóró, ezt hogy tudnám úgy bekötni hogy ne legyen vele gond? próbáltam úgy hogy a mélyláda pozitívját az egyik Proel pozitívjára a negatívot meg a másik Proel negatívjára, szól nagyot de nagyon forrósodik az erősítő. Vagy ha csak simán rárakom az egyik Proel két vezetékére, akkor ott 12 Ohm lesz? 8+4? vagy épphogy lefelezi? Bocs ha hülyeséget kérdezek, légyszí segítsetek....
Link az erősítőhöz: [link]
Link a Proel hangfalakhoz: [link]
Elülső hangszórónak nem tudod bekötni? Az támogatja a 4 Ohmos hangsugárzókat is.
Ha párhuzamosan kötnéd a mélyládát az egyik hangszóróval, akkor az csak lejjebb vinni a terhelő impedanciát, így 2,6 Ohm körül lenne. Ha a pozitívát az egy kimenet pozitívához a negatívát meg a másik csatorna negatívához kötöd (ezt írtad, ha jól vettem ki), akkor az valószínűleg olyan, mint amit az előbb írtam, tulajdonképpen az egyik hangszóróval kötötted párhuzamosan, mivel a negatív általában közösítve van (szóval a negatívokat össze-vissza is cserélhetnéd, akkor sem történne változás).
Abból az alsó sorból biztosan nem tudod a két hangfalat plusz a mélyládát is meghajtani, a fönti szekció nem játszik véletlenül?
Ha a felső sorba kötöm akkor is ugyanaz a helyzet, melegszik nagyon. Próbáltam hogy a centerbe kötöm a mélyet úgy annyira nem melegszik de nem is szól szépen..
Vagy olyan erősítő kellene amin van sub kimenet és arra kötni a mélyet? de sub-ra nem csak aktív mély jó? jó a passzív is?
az én jvc rx-554r tipusu erősítőmre meg se próbáljam rárakni egyben mind a 4 hangfalat ugye? :U
mindenképpen kell a végfok külön a 2 mélyládának? meg ha egy erősítőre raknám akkor a mély átmenne a középre illetve magasra nem?
igazából azt mondta kapok hozzá egy Robson végfokot, így akkor külön erősítő tolná a két mélyládát és a két Proelt is. a jelet meg kétfeléveszem mini jack-el, és külön mennek az erősítőkbe. ez így jó elgondolás? a mély akkor csak mélyeket tolna, a Proel meg magasat meg közepet igaz?
remélem jól okoskodok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!