12Volt lecsökkentése 11Volt-ra ellenállással, jó megoldás e?
Képzeld el egy pillanatra, hogy működik egy erősítő.
Van egy bemenő jele, amit a végfokozatokon keresztül erősít és meghajtja a hangszórókat. Hangerőtől - sőt még a bemenő jel spektrumától is - függően változik az áramfelvétele a cuccnak.
Mire méreteznéd az ellenállást? 2A-re? Az a 2A-t sosem fog felvenni az az erősítő ( a tápegység teljestítményét általában 1,5-szereseb túlméretezik ).
Vagy megméred mennyit vesz fel az erősítő terheléstől és a hangerőtől függően?
Nem tudom kapisgálod e már témát és megérted e mi a jelentősége a stabilizált tápegységeknek úgy általában. ( Nem sok helyen fordul elő ellenállásosztóval beállított kimeneti feszültségű tápegység, maradjunk annyiban, hogy az ellenállásosztókat általában másra használjuk).
Szerény véleményem szerint egyékbént az az 1V különbség nem kellene, hogy a fenti jelenséget okozza - ellenben okozhatta a "leégést" - bármit is jelentsen azt nálad.
Én inkább ezen elmélkednék a helyedben.
Egyrészt 1 volt az gyakorlatilag nem számít, másrészt ezt ellenállással nem tudod megoldani. De nem is kell.
Mi melegszik? A trafó vagy a végfok?
ha biztosra akarsz menni lehet kapni feszültség szabályozót
3-4 ezer HUF
Szerintem meg kéne keresni az igazi hibát.
Könnyen lehet hogy a trafó leégése csak következmény volt, és az erősítőnek van valami baja, azért melegszik ennyire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!