Gitár akkordtáblázat értelmezése?
Nemrég kaptam egy elektromos gitárt, és csak most jutottam ahhoz, hogy elkezdjek vele megtanulni játszani.
Az akkord táblázatot nem értem. Például a C-re épülő akkordnál melyik húrokat hol kell lefogni? A táblázat, se a leírás nem mutatja.
Itthon szeretnék megtanulni játszani. Ha tud valaki jó tanácsot adni hogy érdemes, és egyéb, akkor írja le kérem.
Előre is köszönöm!
Ha már nem tudsz valamivel mit kezdeni, olvasd el a manuált, vagy kérdezd meg a gúglit.
Ez a két kép a lényeget leírja:
Előfordul olyan is, hogy a lefogás helyét jelölő pontok össze vannak kötve. Ez azt akarja jelképezni, hogy az összekötötteket egy ujjal kell lefogni. A jelölésekben található szám az ujjak sorszámát jelöli. Erre látható példa itt:
Arra is érdemes figyelni, hogy van ahol 90 fokkal elforgatva van a táblázat. Illetve előfordulhat, hogy a legfelső vízszintes vonal nem az üres pengetést (képen: nut) jelöli hanem valamelyik közbülső bundot. Ekkor az adott bundnak a sorszámát szokták mellé írni. Például itt az E5 akkord ilyen:
Ha tudsz oktató videókat nézni, akkor a "justinguitar" csatornáját ajánlom, az elejétől kezdve. De pl a "gitártanfolyam" is egy elég korrekt online oktató anyag, igaz néhány fejezet fizetős...de telhesen érthetően és jól magyaráznak, és persze magyar nyelven.
Kezdőként tény és való, hogy nehezen lehet eligazodni a gitáros anyagok dzsungelében a neten, és sok olyan van ami igencsak rosszul és félrevezetően magyaráz. Ezeket ki kell kerülni, ilyenek pl a: "gitáregyetem", " Pénzes-féle gitáriskola".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!