Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Egy kihúzott állapotban lévő...

Egy kihúzott állapotban lévő LCD tv kondenzátorjában kb hány volt feszültség lehet?

Figyelt kérdés
Tegnap meg akartam forrasztani a tv-met, és amikor vettem ki a panelt a odavágott az áram a kezemnek pár pillanatra. Égés nem lett rajtam. Lehet valami szervi bajom? Vagy ez "jelentéktelen" feszültség?

2017. márc. 18. 06:38
 1/4 anonim ***** válasza:
Attól függ, milyen kondi.
2017. márc. 18. 06:43
 2/4 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincs, egy Panasonic LCD tv. Legrosszabb esetben mekkora lehet?
2017. márc. 18. 06:55
 3/4 anonim ***** válasza:

A táp puffere 300 Volt fölé töltődik működés közben, 300-330, a hálózat bejövő értékétől függően.

Viszont van vele párhuzamosan egy körüli kisütő ellenállás, ami 80-100Kohm körüli, tehát 1-2 perc alatt nullára süti.

A szekunder oldali szűrők kisebb feszültségen vannak, 3-5-12-24 volt, a legnagyobb a led driver táp, ami a soros ledeknek a megvilágításhoz 60-70 voltot vagy esetleg többet előállít.

Viszont kihúzás után ezek is kisülnek pár perc után.

2017. márc. 18. 07:12
 4/4 A kérdező kommentje:
Engem a középső nagy panel alja rázott meg, persze nem áram alatt. Mit zárhattam rövidre a kezemmel? [link]
2017. márc. 18. 07:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!