Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » 24 voltos szűrő táphoz? Mit?...

BencePapa kérdése:

24 voltos szűrő táphoz? Mit? HHol? Merre?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni? Lenne egy fém-tokozott kapcsolóüzemű tápegységem, ami egy kínából rendelt erősítőhöz van kötve, amiből megy a hangszórókba a jel. Mivel folytonos zúgás hallatszódik a hangszorókból (földhullám vagy a táb frekvencia problémája miatt, illetve valami ok miatt). Nekem azt ajánlották, hogy szerezzek be egy 24 voltos szűrőt. Valaki ebben tud nekem segíteni? Mi lehet a probléma? Milyen szűrőt és honnan? Egyébb ellenálások, kondik kellenének?

Köszönöm! :)

2017. márc. 3. 23:06
 1/2 anonim ***** válasza:
43%
Aluláteresztő szűrőre gondoltak, ami nem engedi át magán a búgást. Gyakorlatilag a tápegység kimenetére köss rá párhuzamosan 3 kondit, és kész. Ha kapcsolóüzemű táp, akkor 2 db 2-3000uF elektrolit, és egy 100nF kerámia elég lesz. Feszültségre figyelj, hogy nagyobb legyen mint a táp feszültsége. Sztem 36V elég lesz. Szimmetrikus táphoz mindkét oldalra köss kondit! Teljesen megszüntetni nem fogja, de lecsökkenti annyira hogy nem lesz zavaró.
2017. márc. 8. 10:35
 2/2 anonim ***** válasza:

Nem a táp felől jön a brumm, hanem a jelforrás felől (földhurok).

Jellemzően azért, mert a kapcsolóüzemű tápok bemenetének mindkét oldala egy-egy (pár nF) kondival testre van kötve.

Ha az erősítő bemeneteit rövidre záros egy rövidzár-dugóval (nem tudom RCA vagy jack, de kösd össze az árnyékolást a jellel), és megszűnik a folytonos zúgás, akkor egy leválasztó kell a bemenetre. (galvanikus leválasztó transzformátor)

Keress rá a hqelektronika.hu oldalon a "leválasztó" kifejezésre.

Lesz pár találat, a CSAT-CAR0440 nevűre gondoltam.

Direkt linket nem adhatok, mert reklám lenne, és moderálnának.

2017. márc. 21. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!