24 voltos szűrő táphoz? Mit? HHol? Merre?
Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni? Lenne egy fém-tokozott kapcsolóüzemű tápegységem, ami egy kínából rendelt erősítőhöz van kötve, amiből megy a hangszórókba a jel. Mivel folytonos zúgás hallatszódik a hangszorókból (földhullám vagy a táb frekvencia problémája miatt, illetve valami ok miatt). Nekem azt ajánlották, hogy szerezzek be egy 24 voltos szűrőt. Valaki ebben tud nekem segíteni? Mi lehet a probléma? Milyen szűrőt és honnan? Egyébb ellenálások, kondik kellenének?
Köszönöm! :)
Nem a táp felől jön a brumm, hanem a jelforrás felől (földhurok).
Jellemzően azért, mert a kapcsolóüzemű tápok bemenetének mindkét oldala egy-egy (pár nF) kondival testre van kötve.
Ha az erősítő bemeneteit rövidre záros egy rövidzár-dugóval (nem tudom RCA vagy jack, de kösd össze az árnyékolást a jellel), és megszűnik a folytonos zúgás, akkor egy leválasztó kell a bemenetre. (galvanikus leválasztó transzformátor)
Keress rá a hqelektronika.hu oldalon a "leválasztó" kifejezésre.
Lesz pár találat, a CSAT-CAR0440 nevűre gondoltam.
Direkt linket nem adhatok, mert reklám lenne, és moderálnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!