Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hangfalmizéria, hogy tudnám...

Hangfalmizéria, hogy tudnám megoldani?

Figyelt kérdés
Adott egy 8-16 ohmos marantz erősítő (4 kimenettel) Rá van kötve két front,azok bírják a hangerőt...viszont szeretnék hátulra is berakni kettőt, de a hangfalak kis 4 ohmosak, és nem nagyon bírják a "kiképzést". Nem kell nekik üvölteniük, csak szóljon valamennyire. (Próbáltam úgy ,hogy sorba kötöm, akkor egész jó volt, csak ugye hiányzik a balansz') A kérdésem a következő lenne, ha veszek rá 1-1 nagy teljesítményű ellenállást orvosolható a probléma? Köszi a választ.

2017. febr. 16. 21:14
 1/6 anonim ***** válasza:
Villamos szempontból persze, megoldás, csak nagyban lerontja annak a körnek a hatásfokát, mivel a teljesítmény jó része az ellenálláson fog hővé alakulni.
2017. febr. 17. 15:07
 2/6 A kérdező kommentje:

Mekkora teljesítményű ellenállásra lenne szükségem?

(A kis hangfalak 80w-oskak/db.)

2017. febr. 17. 16:10
 3/6 anonim ***** válasza:
Mivel az ellenállások dinamikus terhelésnek lesznek kitéve, elég egy 10-20wattos 4 ohmos ellenállás.
2017. febr. 17. 17:40
 4/6 A kérdező kommentje:
Azt hogy milyen típusú ellenállást vegyek azt még tudnád meg mondani? ill. ,hogyha az ellenállás értéke 8-16ohm közé esik abból nem lehet probléma ugye?
2017. febr. 17. 22:55
 5/6 A kérdező kommentje:
Rámértem multiméterrel, az impedancia kevesebb mint a ráírt érték. Azt a számot vegyem figyelembe amit mértem vagy ami rá van írva ellenállás választásnál? Köszi,
2017. febr. 17. 23:14
 6/6 anonim ***** válasza:

Multiméterrel nem az impedanciát méred, hanem az egyenáramú ellenállást.

Mennyit mérsz?

Ha 4 ohmot mértél vagy ehhez közelit, akkor 4 ohm kell még hozzá ha az erősítő 8 ohmot szeret.

2017. febr. 18. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!